ja jestem chetna, wystawiaj,ale juz :D
Wersja do druku
ja jestem chetna, wystawiaj,ale juz :D
Bardzo miłe kadry i zarazem pokazowa prezentacja możliwosci tego szkiełka :)
Tymi fotkami można ludzi zachęcac do kupna 50-ki ;)
W zasadzie wszystkie są udane ale najbardziej leżą mi kompozycje 249, 250 i 253.
Lubię takie proste, "minimalistyczne" kadry, z wyrażnym motywem i nierozpraszającym uwagi tłem.
Podoba się :)
Masz oko, czy to w reportażu czy w detalu. Wciągające zdjęcia, dobrze sie ogląda. Chętnie wracam.
Witam
Bardzo fajne. Jak widać zawsze można wypatrzeć coś interesującego, trzeba tylko umieć ... patrzeć.
Pozdrawiam
Jak zwykle ładne, niecodzienne makro,
ostatni reportaż wielce interesujący!
Pzdr
Kurcze(ę)? ktotek, od czasu jak wstawiłeś swoje pierwsze fotki wykonane przy pomocy ZD -50, postawiłeś mnie w stan najwyższej gotowości do przyjęcia tego obiektywu pod swój dach. I tak jakiś czas temu się stało. Niestety jesienią, a i czasu zabrakło na okiełznanie tegoż. Dlatego z podziwem patrzę na Twoje fotki, bo widzę, żeś go rozgryzł, i pod Twoją ręką, czyni to co jajogłowi Olympusa, w kraju wiśni kwitnącej, umyślili. Podziwiam piękne fotki, z nadzieją na wiosenny czas dla mnie na poważne testy dla tego zacnego szkła.
Dziękuję za wszystkie komentarze. Macie rację ZD 50/2 to zacne szkło a w komplecie z body mającym LV to już zabawa na całego – zdjęcia się same robią ;-)
Tym razem pokazuje zdjęcia – jeszcze ciepłe ;-) z dzisiejszego konkursu palm wielkanocnych w Lipnicy Murowanej. Konkurs odbył się już po raz 50-ty, wygrała palma licząca ponad 33 metry a nie była to najdłuższa palma – ta liczyła ponad 36 metrów jednak złamała się podczas skomplikowanej procedury podnoszenia jej, co widać na zdjęciu. Zrobiłem wiele fot i jak zwykle miałem problem wybrać te najlepsze. Foty pokazuję z tym większą przyjemnością, że ta ciekawa impreza odbywa się całkiem blisko miejsca gdzie mieszkam. Zapraszam do Małopolski...
256.
257.
258.
259.
260.
261.
262.
263.
264.
265.
Ho, ho :)
Świetny reportaż i ciekawie wypatrzone kadry. Chyba wybrales tyle, co trzeba, nie za malo nie za wiele.
Jako całość bardzo się podoba, z poszczególnych kadrów wyróżnilbym cztery ostatnie.
Świetny reportaż. Znakomicie wybrałeś zdjęcia, które dokumentują ten ciekawy konkurs. A swoją drogą, niezwykle skomplikowane jest podnoszenie takiej długiej palmy. Tak na marginesie, ile pracy muszą włożyć ludzie w przygotowanie takich okazów.
To muszą postawić do pionu, żeby była zaliczona palma ? :roll:
ciekawe rzeczy pokazujesz.
pzdr
256 - kapitalny kadr :)
Ktotek,
Wyprzedziłes TV. Fotki trzymają poziom. Pokazują w kilku ujęciach wydarzenie od zewnątrz i od środka. Wyróżniam pierwsze (Nr 256) - z jaką celebrą i widowiskowo jest niesiona palma, grupka straży oraz perspektywa pokazująca niezmierzoną jej długość i ostatnie (265) - święty i kolorowy las. Także podnoszenie palm ująłeś atrakcyjnie, z pełnym klimatem, te buźki dziewczęce też.
Duże uznanie.
Pzdr, TJ
Brawo fajna relacja.
Fotka 256.- podoba mi się to ujęcie
;-) tak. Palma, żeby była zaliczona w konkursie musi stanąć. Proces stawiania palm jest bardzo widowiskowy - na Rynku przy ludziach z aktywnym udziałem co najmniej kilkunastu osób. W sumie to rozsądne bo bez tego nie byłoby problemem zrobienie dowolnie długiej palmy. Proces "produkcji" i stawiania palm jest doskonalony w tej społeczności od kilkudziesięciu lat...Cytat:
Zamieszczone przez kasprzyk
Dziękuję za komentarze. Jutro pewnie wstawię jeszcze kilka fot bo mam niedosyt, że nie pokazałem w pełni tej barwnej imprezy...
niesamowite :) pierwsze i ostatnie bardzo dobre-"na ziemi" i w potem "w niebie". calosc bardzo dobra. az mi sie lezka w oku, a jak sobie zaczne wspominac te klimaty... buuu. nie to zebym jakos silnie za wsia tesknil, ale to polska wlasnie.. :) dziekuje i pozdrawiam
zapomnialem dodac-jak prosze o jeszcze... :)
no to raczej male misateczko a nie wies chyba...niewazne.
Dziękuję za komentarze. K@czy - w pełni rozumiem Twoje odczucia - niektóre polskie klimaty są niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju - dostrzega się to bardzo wyraźnie szczególne z dalszej perspektywy. Zachęciłeś mnie do wstawienia kolejnych fot, miłego oglądania...
P.S. Ostatnie dwa zdjęcia przedstawiają laureatkę (podczas stawiania) - najwyższą palmę tegorocznego konkursu wraz z jej autorem. Jej wysokość musi budzić respekt...
266.
267.
268.
269.
270.
271.
272.
273.
274.
275.
Bardzo fajny reportaż z ciekawej imprezy :)
Ziemia – dziękuję za komentarz. Tym razem zamieszczam 3 zdjęcia ze świątecznego spaceru podczas którego szukałem wiosny... Pogoda była pod psem, jednak jakieś oznaki wiosny udało mi się zawrzeć w kadrze. Oceńcie sami. E-330 + ZD 50/2
276.
277.
278.
Ładne wiosenne kadry. ;)
277, ładna, prosta kompozycja. krople rosy rozświetlają kadr.
Podoba się mimo przepałów.
Witam
Bardzo fajny reportaż z konkursu na najwyższą palmę. Ogląda się przyjemnie i z zaciekawieniem.
3 wiosenne kadry również przyjemne. Pytanie techniczne, na 277 rosa jest naturalna?
Pozdrawiam
Oczywiście, że tak - naturalna woda, chociaż muszę przyznać, że w tym przypadku rozpylona zraszaczem ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Ggrzesiek
Jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem zamieszczonych reportaży: z manifestacji czarnej ludności przeciw dyskryminacji jakby dalej istniała segregacja, nastrojowych zdjęć z Tarnowa, z codziennego życia społeczności Żydowskiej, z parady Pułaskiego naszych rodaków, z konkursu palm wielkanocnych. Miłe wrażenia z testu kompozycji wykonanych 50 i zdjęć ze spaceru powstałych przy użyciu 50. Muszę jeszcze wspomnieć o portrecie na zdjęciu 226 które zrobiło na mnie wrażenie ujmując naturalnym pięknem . Pozdrawiam.
Wiejo – dziękuje za komentarz – to bardzo miłe słowa, motywują do wstawiania kolejnych fot. Tym razem znów kilka wiosennych klimatów. Wiem, że żadnej Ameryki nie odkrywam – pstryki na lub z mojego ogrodu zrobione dla relaxu jako, że zazieleniło się i zapachniało wiosną... Polecam każdemu nawet jak to się wiąże z upaplaniem w błocie – efekt teraeutyczny murowany (nawiązując do jednego z wątków ;-) )
279.
280.
281.
282.
283.
284.
285.
286.
287.
288.
Jak zwykle bardzo fajnie. Potrafisz pokazać typowe obrazki w nietypowy sposób. Bardzo podoba mi sie Twój sposób kadrowania. O technice nie będę pisał, bo specem nie jestem. W zdjęciach podoba mi się kadrowanie i światełko. Jest fajnie. Jest kolorowo. Jest niebanalnie :)
Cała seria jak to u Ciebie... bardzo dobra, 286 podoba mi się najbardziej.
Odświeżam wątek. Tym razem tylko 2 zdjęcia z szuflady - z NY sprzed roku. Na nowe z USA trzeba jeszcze trochę poczekać - właśnie rozstrzygam dylematy na wakacje... Te dwie foty to krótka i w sumie dość banalna historyjka z Union Square. Najbardziej mi się podoba rowerek na drugiej focie ;-). Czekam na Wasze opinie....
289.
290.
Ostatnie fotki dodają świeżego powiewu z tego, jakże policyjnego państwa:)
ps. rowerek super
Rowerek faktycznie świetny :D
A co ten gościu robił na ulicy w takim, hm... mało seksownym stroju? Co to za akcja?
Ostatnie dwa świetne. Bardzo fajnie się układają w historię i coś opowiadają, choć są tylko dwa. Nie da się ukryć, że obiekty sam w sobie jest interesujący ;) Tylko trochę mi to ziarno nie leży, zbyt ostre moim zdaniem. Pokazuj więcej z ulicy ;)
Pzdr
To jest to co lubię :grin:
Dwie ostatnie foty świetne IMHO.
W załączonych z ogrodu wpadły w oko 281- gdzie kwiatki jakby pozowały i czarowały swoim pięknem, 283 i 285 świeży kolor zieleni do tego ładnie oświetlone i tym samym wydobyte z tła, 287- tego typu kadry są zawsze dla mnie ładne i miłe, 289- nietypowy widok na ulicy i mam mieszane uczucia nie wiem czy prosi o spodnie czy składa propozycję, 290- nawet w kraju wolności są jakieś granice a do tego rowerek świetny.
Dzięki za komentarze. Całą tą historyjkę można opowiedzieć w jednym zdaniu – gość rozebrał się do majtek, co się nie spodobało temu w mundurze, który zapewne pełnił tam jakieś funkcje porządkowe, chociaż na innym placu NYC też paraduje taki w samych majtkach ( z gitarą) i nikt się do niego nie przywala, robi nawet za atrakcję turystyczną... Co do ziarna to po czasie widzę, że przesadziłem, taki grymas miałem wówczas.
Nie lubię i nie chcę wstawiać podobnych fot, chociaż miało by to oznaczać w oczach niektórych własny styl, więc znów zmiana klimatów – tym razem trzy majowe foty z mojego ogródka. I zdecydowanie się nie zgadzam ze stwierdzeniem, że fotografowanie ludzi jest ciekawsze czy w jakimś sensie lepsze niż fotografowanie badyli..., chociaż pewnie kolejnym razem znów jakieś ludziki się pojawią...
291.
292.
293.
Ostatnie foty total obsceniczne. :wink:
291 i 293 - bardzo podoba mi się ta gra formą. Właśnie to, że to nie są badyle i listki, a wariacje na ten temat. Fiksacje autora ;) Wery najs, I lajk.
ostanie trzy, własciwie to ostatnie dwa są świetnie.
Pierwsze z trójki też dobre ale mniej.
podobają mi się, forma i kolor ładnie wypełniaja kadry i przyciągają wzrok, działają na uspokojenie.