i ich właściwej aplikacji.Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Tu jest klucz do sukcesu.
Wersja do druku
i ich właściwej aplikacji.Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Tu jest klucz do sukcesu.
ja tam dziekuje, zeby mi tu procek mial odszumiac. to jest pojscie na latwizne, najpierw niech sie porzadnie przyloza do budowy sensora, a nie niedorobki likwiduja softwarowo.Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Myślę, że tą kwestie zweryfikuje nowy Pentax i jego procesor, szumy mają być porównywalne do C5D :roll:
czesc,
mnie za to ciesza takie ceny :mrgreen:
http://www.pricerunner.co.uk/photogr.../508662/prices
Cytat:
Zamieszczone przez wgerwat
Czyli E-500 będzie aktualnie najniższą półką?
jaka cena :roll: :?
Biorąc pod uwagę to jak "dużo" elektroniki i podzespołów ma w sobie E-500 (był kiedyś taki link w wątku o E-500 do strony gdzie gościu go rozkręcił), to Olympus może jeszcze sporo spuścić z ceny :twisted: A w PL cena za SE KIT jest niewiele wyższa jak dobrze poszukać :) Ale dobrze się dzieje ... niech system się rozwija i niech obniżą cenę E-400, a fundusze przeznaczą na badania nad E-3 :D
hehe na pewno przeznaczą, przecież trzeba "mocnych" do kucia w kamieniu...Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Cena E-400 jest teraz sugerowana, ale jeżeli będzie więcej niż 3k to trochę im nie wyszło. A i jeszcze jedno! Na ludzi (na kobiety) na prawdę działa, że jest to najmniejsza i najlżejsza lustrzanka. Byłem niedawno w pewnym sklepie to dużo ludzi się pytało czy on naprawdę jest taki mały i że może sobie kupią. Ale ta cena :mrgreen: :razz:
Nie wiem co mi sie dzieje, ale im dlużej przyglądam się temu e400 tym bardziej chciałbym go kupić swojej dziewczynie, żeby uczyła się też fotografować (przynajmniej łatwiej by mi było kase wydawac na nowe szkiełka , jak ona połknie też haczyk :mrgreen: ) No ale 3000 to bym za to nie dał.
Chyba każdy ma takie odczucia, po drugie te 10MPix zawsze się przyda do krajobrazów, tylko dylemat przy takiej cenie czy body czy fajne szkiełko :|Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
No właśnie. Jak ktoś już pisał chyba tworzy się oddzielna klasa obiektywów Zuiko. "obiektywy mini standardowe" :mrgreen: Ale jeżeli chce ktoś wyżej to się robi drogo, no chyba że jest się pokornym Jedi :DCytat:
z tego co czytałem i obserwuję - Olek stara się wypuszczać dwa aparaty rocznie w cyklu jesień - wiosna ( luty/ marzeć - sierpień/wrzesień) w takim wypadku według mnie w następnym roku należy się spodziewać następcy e-500 i czegoś jeszcze:) (e-3?)
Chyba nie tu gdybiemy... E400 to fajny aparat. Cena niewiadoma :twisted: ale chyba się nie spodziewamy 1500zł :roll: My czekamy na E-X i dlatego takie są o E-400 opinie na forum. Ale przedrostek NAJ trafia baardzo dobrze do ludzi :) Spójrzmy na iMaca. Gdy wszedł do produkcji przyciągnął ludzi tym, że jest najmniejszy i ma cały komputer schowany w monitorze! Do dziś oprócz iPoda APPLE sprzedaje najwięcej iMaców... Tak może i będzie z E-400 (EOS-y 300D, 350D, a teraz 400D sprzedają się bardzo dobrze i trzeba to zmienić!!! :twisted: :twisted: )
jak zejdzie do normalnego poziomu cenowego, to go kupię i spławię kompakt... ale 4k bym za cholerę nie dał.
ciekawe jak to się trzyma z takim płytkim gripem...
A takie: E-500Cytat:
Zamieszczone przez wgerwat
też cieszą? Strony typu Kelkoo, Pricerunner i podobne podają czasami ceny wzięte z cholera wie czego. Przeszłe promocje czy cóś? A może przyszłe?
Wiesz co ci powiem !!. Mam SP-500 i uważam go za wzór ergononomii. E-400 jest niewiele większy, ale grip ma zdecydowanie mniejszy(tak wzrokowo oceniam), więc nie wiem jak to będzie, ale boję się że będzie hh....wo. Obym się mylił.Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
E-400 jest niewiele mniejszy od EOSa 400D, ale wagowo to kamuń przegrywa zdecydowanie.
Body E-400 jest cięższe o 50-60g od najmniejszego kompakta ultrazoom SP-510 ~= Sp500 i to już stanowi o tym że to może być HIT. Ja ze swoim chodzę na grzyby, przedzieram się przez haszcze :) i mogę tak długo bo mi i nie przeszkadza i nie ciąży....
zibi1303:
hmm, jeśli SP-500 Cię grzeje, to pomacaj kiedyś E-1 bo to jest prawdziwy król. zajmuje jednak ciut więcej miejsca od UZ.
z lustrem wiąże się pewna niedogodność: żeby dopalić w biały dzień, trzeba targać lampę... wbudowana jest, ale śmiga go 1/180s więc w słońcu nie dopalisz albo dopalasz przy rezygnacji z rozmycia tła.
do kompletu powinni więc zrobić jakąś lampę mniejszą od FL-36 nie?
p.s. miałem kiedyś 740UZ, to były czasy... z miejsca kupiłbym nówkę zakurzoną w magazynach...
FL-20? :roll:Cytat:
Jeżeli to już było - wybaczcie :)
Ale dziś przeczytałem "hands-on preview" E400 zrobiony przez polskiego dziennikarza:
http://www.fotal.pl/artykul/Test_han..._doc12753.html
pozdrawiam.
ooo szkła made in china... ciekawe gdzie korpus będą klepać.
Pewnie też w Chinach, tak samo jak Body E500 i Zuiko 14-45, czy to takie dziwne?Cytat:
Zamieszczone przez 01
Koło Pekinu jest fabryka Olympusa gdzie pracują nie tylko Chińczycy. Więc nic nie powinno być gorsze tylko jest taniej produkowane.
Trzymajac w jednej ręce 14-45 a w drukiej 40-150 śmiem twierdzić, że niestety nie jest tak jak piszesz. Jeszcze nie spotkałem się z firmą, która po przeniesieniu fabryki do Chin uzyskałaby polepszenie jakości :-) Prawda jest taka, że w Chinach produkuje się masówkę ... tam rzemieślnicza robota to jest chyba wtedy jak coś się produkuje w tysiącach sztuk zamiast w dzisiątkach milionów :DCytat:
Zamieszczone przez Yx
Zapewniam cię, że w tym miejscu są zachowane sterylność i jest wszystko produkowane tak jakby było robione w Japonii. Są to tanie obiektywy więc materiały gorsze dlatego z 14-45 nie zrobisz 14-54 produkowanego w Japonii... :mrgreen: :mrgreen: Kraj tu nie gra roli, tylko i wyłącznie przeznaczenie obiektywów...
OFF-TOPIC :!:
jakos gdzies uciekl watek glowny... juz byla kiedys dyskusja na temat pochodzenia szkielek!
czyzby nabijanie skilla :twisted:
witam wszystkich jestem nowy i chce zapytac czy ten e 4oo ma sens czy lepiej kupic e 330.mam dopiero zamiary pouczyc sie robic dobrze zdjecia. 330 mozna z 2 obiektywami wyciagnac juz za 950 eur a e400 z 900eur rowniez z dwoma.pomozcie osobiscie nie mialem w rece tej malej zabawki wiec ciezko cos powiedziec
malo kto mial.... bo ten model tak na dobre dopiero na targach bedzie pokazywany ;-)
ja brałbym E-330, przynajmniej czuć go w rękach i można znad głowy focić. wizjer też na pewno większy. aaa, optyka lepsza od tej z E-400.
Z tym bym się wstrzymał - mam pewne przeczucie, że te nowe KITy mogą być lepsze od starych ...Cytat:
Starszy pan - jeżeli masz doświadczenie w pracy z lustrzankami a jednocześnie chcesz mały poręczny aparat, to wybrałbym E-400. Jeżeli przenosisz się z kompaktów cyfrowych, to na E-330 będzie się Tobie łatwiej przesiąść dzięki Live View. Poza tym zależy do czego chcesz używać aparatu? E-330 jest bardzo dobry do macro i używania go z manualnymi obiektywami.
skąd to wiadomo ?Cytat:
EDIT: spóźniony ;) ale pytanie aktualne.
Jestem ZA , a nawet sam sie zastanawiam czy kiedyś do mego niedzielnego pstrykania go nie kupić.Cytat:
Ja się zastanawiam nad E-400, ale na zwykłe wycieczki (góry, morze, spacery itd...)
Ludzie zacznijcie myśleć o obiektywach (tych lepszych), a nie o kolejnych body! ;)
Myślimy, ale trzeba mieć co podpiąć i tu się ukazuje E-400...Cytat:
Ale już nie piszę bo sobie nabijam skilla.
mam 3 sztuki bardzo dobrych kitowych szkieł i chyba wystarczy, a body tylko 2 pod 4/3 he he he he heCytat:
Chętnie bym to zrobił, ale nie znam nikogo w pobliżu kto by miał E-1 :(Cytat:
celebrity:
sorry, ale FL-20 niezbyt widzę z takim E-400. jak widzisz rotację palnika i tryb FP w tej konstrukcji? powinni popełnić miniaturkę, np. FL-30, mniejszą od FL-36 ale o podobnej mocy.
też podziwiam, ile to ludzie nakupią aparatów a szkła ciemneeeeee.
Chyba do E400 najbardziej będzie pasowała Fl 50 . Wtedy to bedzie prawdziwy szpiegowski apart. Do samego prezydenta bedzie można podejść na odleglosć 1 metra bo przecież nikt nie pomyśli , że samą lampą sie robi zdjecia.
A stopka w ogole to w nim jest .
He he he
robin:
obawiam się że ta lampa zabiłaby ten aparacik... chociaż, jakiś zawodnik zakładał FL-40 na 750UZ, więc wiele jest możliwości... podpiąłem kiedyś FL-40 znajomego - to dopiero bydle, ale strasznie starociem zajeżdża; obsługa, wielkość i w ogóle.
W piątek to sprawdzę :-D.Cytat: