10 - po prostu świetny klimacik, tylko boli to ucięcie po lewej stronie.
Wersja do druku
10 - po prostu świetny klimacik, tylko boli to ucięcie po lewej stronie.
Wooooossssaaaappppp tazzzzz.
NadZimnoMorskie zdjęcia bardzo fajne. Widać morze też jest bardzo ładne mimo że temperatura i warunki nie zachęcają do spacerów.
Dla mnie cała seria jest in plus - kadrowanie, przesuwanie itd to poboczne kwestie. Mnie najbardziej urzekł super pomysł na ukazanie naszego Bałtyku o tej porze roku.
O tak, zgadzam się z kowaliksterem. Obie serie pokazują fajne spojrzenie na zimowy Bałtyk. I powiem Ci szczerze, że jak patrzę na te zdjęcia to aż mnie nosi i chętnie wsiadłabym w pociąg i pojechała sobie popatrzeć (a przy okazji i zdjęcia porobić).
6.8.10. jak dla mnie, lubie morze od drugiej strony...
Brrrr ale zimny Baltyk....byc moze jak jeszcze troche przymrozi to bedzie kra.
Fotki ciekawe, o tym co mozna poprawic juz powiedziano, ale to co najwazniejsze czyli klimat oddany swietnie.:grin:
Wielkie dzięki za wszytki uwagi, przyznaje się bez bicia chyba za szybko się za nie wziąłem, pewno z tego faktu są braki w kompozycji i kadrowaniu. Powinny się uleżeć a nie tak na wariata obrabiać i publikować. Usiądę do nich raz jeszcze bo trzeba do klimatu dodać podstawowe elementy zdjęcia o których wspominał mirek i bufetowa.
Jolly pakuj się i przyjeżdżaj albo wskocz do Wisły kiedyś dopłyniesz do morza :).
wwwwoooolleeeeeeee kowal wcale nie jest tak zimno jak mogło by się wydawać zaledwie -3.
Jakby przymroziło z -15 przez 2 tyg było jeszcze ciekawiej zamarzający brzeg i całe paliki w lodzie :).
Pozdrawiam.
Mirku oczywiście że ważne kwestie. Ale jak fotka ładnie oddaje klimat miejsca, dobrze można wyczuć co chciał autor pokazać to i niedociągnięcia schodzą na drugi plan. Nie zawsze kwestie odbioru... technicznego są ważne, fotka sama w sobie jest najważniejsza.
Tazzzzziku dla mnie każda temperatura poniżej zera to mróz, ja wolę +30 niż -10.
A tak jeszcze bym się Ciebie zapytał jak to jest z odczuwalnością teperatury nad morzem zimową porą - wszak wieje tam pewnie cały czas ale wilgoć powietrza większa. Poopowiadaj nam dziadku ;)
Kowallllll odczuwalność nie wiem nie marznę :).
ja łatwiej znoszę -20 niż + 30 .
Jak jest siarczysty mróz poniżej -10 to jest fajnie bo wilgoci brak, a jak słoneczko dopali miodzio piękne niebo i aż chce się łazić. tylko para oddechowa zamarza na wąsach i brodzie ale Tobie o nie grozi z wiadomych powodów. he
Najgorsza nad morzem jest około 0 tak od -2 do +5 wilgoć jak cholera. odczuwalne powiedzmy -10, ale cholernie nie przyjemne . a jak powieje tak z północy tak około 5 w skali to nawet nie ma po co wyłazić.
Nadrobiłam zaległości i muszę napisać , ze kadry 4,5,7 bardzo w moim guście. W ogóle fajny sposób patrzenia przez szkiełko. Czuć nowy powiew- świeże spojrzenie autora. Podoba mi sie sposób obróbki w kadrze 7 , kolorystyka bardzo ciekawa.
Wcale sie nie dziwię , ze na wariata wstawiane, ja też ten błąd popełniam zwłaszcza gdy z kadrów zadowolona jestem. Cóż w gorącej wodzie ..... zamiast w tej zimnej :wink:...
Bardzo fajne , czekam na więcej :grin:
Dzięki wszystkim za wizyty :)
dzis coś dla fanów malowania po ciele.
szybka relacja z "festiwalu tatuażu", który odbył się dziś w Szczecinie.
Powiem tak fatalne miejsce do robienia fot ciemno, ciasno i w powietrzu unosząca się tona nikotyny. Przekrój oświetlenia na stanowiskach od 2000k do samego końca skali. Brakowało tylko lampek choinkowych :). W sumie to impreza głównie ludzi ze Szczecina,
cieszy tym bardziej zdobyte przez ekipę z Koszalina 1 miejsce w tatuażu dużym czarnym i 3 miejsce w małym czarnym.
Wdzięczny temat.
Śliczna ta owieczka :D
-rep za brak dziary u taztaza ;)
fajny reportaż, owieczka rządzi :]
Kolejna wrzutka na 008 jest właścicielka owieczki i 2 z barankiem dopiero robionym :).
Bufetowa może następnym razem będzie +.
taz, przyznaj się gdzie sobie zrobiłeś dziarę:grin:
ps. ja dziś cały dzień uprawiałem bodyzasping i "padam na ryj" :eek: śnieg do pasa leży na polach, świetne warunki!
Heh, ciekawy reportaż. Narzekałeś na różniste światła, ale poradziłeś sobie chyba z tym problemem świetnie.
Bardzo fajny reportaż. Szczególnie baranki itp stworki.
Cieszę się, że się podoba :),
środowisko dla wielu bardzo egzotyczne, ale w większości przypadków bardzo mili ludzie :), wystarczyło pogadać chwile i już można było włazić i foty robić.
Jolly poradziłem sobie ale nie było łatwo :) przydały się filierki dla wyrównania koloru błysku ze światłem zastanym.
Całkiem interesująco przedstawiłeś pracę i efekty powstajace w studio tatuażu. Zimowe znad morza ładnie oddają tę porę roku i zachecają do spaceru.
Ciekawy reportaż :grin:
Witam po przerwie, tak na szybko jedna z panoramek, przedstawiająca widok na Tatry z Rusińskiego wierchu
Szacun za reportaż...bardzo mi się podoba !! Super temat, super realizacja!
Gratuluje
Piękny widok. Ehhh zachciało mi się jechać gdzieś w góry... :)
Cudny widok, i miłe wspomnienia z Tatr sie przypominają:)
Bardzo mi się podoba panoramka. Przepiękny widok.
Piękna ta panorama a dłuuuga.....:wink::grin:
Pozdrawiam :grin:
Dzięki za wyjaśnienie. Panorama swietna i przeglądanie jej koniecznie po powiekszeniu to przyjemność tym bardziej, że światło miałeś przeciw sobie ale efekt to wynagrodził.
Miło mi że Wam się podoba , będzie następna troszku z innego miejsca i może z nazwami i wysokościami szczytów :).
Kolejna panoramka tym razem z opisami mam nadzieje ze sie nie pomyliłem :) Widok z Górkowego Wierchu.
1 Szalony Wierch 2061
2 Płaczliwa Skała 2142
3 Hawrań 2152
4 Nowy Wierch 2009
4a Murań 1890
5 Lodowy Szczyt 2528
6 Jaworowy Wielki
7 Jaworowy Mały
8 Gerlach 2655
9 Szeroka Jaworzyńska 2210
10 Kończysta 2535
10a Żłobisty 2426
11 Ganek 2459
12 Wysoka 2560
12a Ciężki Szczyt 2520
13 Rysy 2503
14 Niżne Rysy 2430
15 Żabi Szczyt Wyżni
16 Żabi Koń 2291
17 Wołowy Grzbiet
18 Męguszowiecki Czarny 2410
19 Przełęcz Pod Chłopkiem 2307
20 Męguszowiecki Pośr. 2393
21 Męguszowiecki Wielki 2438
22 Cubryna 2376
23 Miedziane 2233
24 Dolina Pieciu Stawów
25 Skrajny Wołoszyn 2092
26 Posr. Wołoszyn 2117
27 Wielki Wołoszan 2155
28 Wielka Koszysta 2193
28a Mała Koszysta 2014
29 Świnica 2301
29a Pośrednia Turnia 2128
31 Skrajna Turnia 2096
32 Beskid 2012
33 Kasprowy Wierch 1987
Dalej po prawo Giewont :)
Chłopie... sprzedaj to do jakiegoś podręcznika geografii :)
Panoramka pikna.
Po prostu piknie :wink:
Ło Dżizas... ale Ty kleisz... Pięknie kleisz :roll:
Marnujesz sie taz :mrgreen:
Aleś to piknie uczynił. Chylę czoła.
o w torbe jeża aleś się ładnie posklejał
Świetna robota z tą panoramą.Zastanawiam się,skąd u Ciebie taka znajomość tematu - hobby ? ;)