muminków nie pamiętam ale zdjecie kapitalne :-P
Wersja do druku
muminków nie pamiętam ale zdjecie kapitalne :-P
136 i 137 iszi....petarda :)
Pozostając w wybuchowym tonie- 137 bomba :grin:
Nie wiem na ile w ostatnich zdjęciach ingerencji w kolory a ile to sprawa światła (słońce nisko, blisko zachodu?) ale mnie się podoba :grin:
Ładne światło na ostatnim, szczególnie na tej górze na horyzoncie na wprost. Może masz jakieś węższe ujęcie właśnie z tą górą.
137 - piękny widok i ładnie pokazany.
Swoimi zdjęciami wzmagasz mój apetyt na wyjazd do Wielkiej Brytanii ( turystyczny oczywiście :-P ).
Ktoś napisał, że są "cukierkowe". I takie właśnie mi się podobają.
137. Bardzo fajne.
Nie bede oryginalna...ostatnie bomba!!!!!!!! :mrgreen:
Bardzo klimatyczne ostatnie zdjęcie.
Dziękuję Wszystkim za komentarze.
Dzisiaj eksperymentalnie
138.
Załącznik 24763
Zapraszam do oceniania w galerii
msz chyba udanie:wink:
Ostatnie: kadr udany, to co wyszło po szopowaniu już nie, ale to kwestia gustu. Wolałbym zwykłe b&w.
Ładnie wyszło niebo, tylko to już raczej grafika :wink:
Się nie znam żeby grafiki robić, zwykła zabawa poziomami i Cień/ podświetlenie takie niebo było;)
Efekt ostatniego eksperymentu bardzo mi się podoba.
Chociaz genralnie na forum eksperymenty nie sa zbyt mile widziane, mnie sie tez podoba. Czasami dzieki takiej zabawie ze swiatlem i kolorem mozna zrobic ze zwyklej fotki cos bardziej porywajacego :wink::grin:
No, no całkiem udany ten eksperyment. :grin:
Gdzieś w drodze powrotnej z Crummock Water.....
139.
Załącznik 24800
140.
Załącznik 24801
139 bardziej mi odpowiada. Bo na ostatnim trochę mnie drażni ten przystanek, chyba wolałabym, żeby go w kadrze nie było.
Jeśli chodzi o ostatnie to 139 fajne.
140 jakoś nie trafia do mnie.
Zdjęcie 136- bardzo ładnie łąka oddana, 137- świetny widok zamknięty w kadrze pagórkami podobnie jak 139. Piękne i ciekawe miejsca które z zainteresowaniem ogladam w Twoim wątku.
139 piekny zielony bezkres....dla moich oczu to gratka :grin:
"139 bardziej mi odpowiada. Bo na ostatnim trochę mnie drażni ten przystanek, chyba wolałabym, żeby go w kadrze nie było."
Podpisuje się pod słowami Agulki
Dziękuję Wszystkim za komentarze i witam po krótkie przerwie.
Dzisiaj przedstawiam dwa obrazki z galerii - można powiększyć;)
141.
Załącznik 25023
Tutaj typowa angielska wioska
142.
Załącznik 25024
Ingleton
I coś nowego;
143.
Załącznik 25028
Ingleton
144.
Załącznik 25026
Buttermere
145.
Załącznik 25027
Buttermere
Kadry ładne. Obróbka idzie w dobrym kierunku, ale musisz jeszcze popracować nad jakością wypluwanego obrazu.
Heh nie wiem co Ci już pisać :) Mi się podoba wychodzą Ci coraz lepiej te krajobrazy :) na ostatnim nawet fajny efekt wyszedł :)
w 142 świetna gra kolorów! Bardzo mi się podoba z ostatniej serii
Ciekawie pokazane miejsca - podoba mi się obróbka, może czasem za jaskrawo, ale czemu nie.
Bardzo fajne kolory na 142, chyba najweselsze z Twoich dotychczasowych zdjęć :grin:.
Na 145 ciekawa obróbka, możesz coś bliżej?
Bardzo dziękuję Wszystkim za komentarze.
Co do zdjęcia nr 145 to blur po całości, potem mniej bluru z wyłączeniem kamieni i maska wyostrzająca kamienie. Na końcu etapami zaznaczając od góry jasność, zmniejszenie kontrastu, poziomy i reszta pierdół... Ogólnie mogło wyjść lepiej, kiedyś poprawię - mam nieco lepsze ujęcie z tego miejsca (posegregować zdjęcia muszę wrr) bardziej wyraziste z zachowaniem tej "mglistości"
Pozdrawiam
bardzo ładne pejzaże
pzdr
Jak zwykle super fotki i przyjemnie się ogląda.:)
Świetne te krajobrazy, to mój ulubiony typ fotografii. Niezwykle trudno zrobić udane i nie banalne zdjęcie tego typu, tyle czynników powinno zagrać ze sobą, a przecież to natura która rządzi się po swojemu.
142 .. achy i ochy, ładnie kolorki
Dziękuję Wszystkim za komentarze.
146.
Załącznik 25174
Great Langdale
Podoba mi się odcień trawy co do pogody :) W takim sensie że żywa takia :)
146 fajnie skadrowane, pień drzewa otwiera górka zamyka. Aura siąpiąca zyciodajną wilgocią co najlepiej widać na trawie. Ładny widoczek.
Dziękuję za opinie
i kolejne z Horniter Pass
147.
Załącznik 25297
Zostałem fanem Twoich widoczków i jak zwykle podoba się.:grin: