Ładnie skąpane w świetle i jesiennej barwie. Zawsze się dziwię jak takie zapomniane, zarosnięte zakamarki ożywają tak sympatycznie przedstawione.
Wersja do druku
Ładnie skąpane w świetle i jesiennej barwie. Zawsze się dziwię jak takie zapomniane, zarosnięte zakamarki ożywają tak sympatycznie przedstawione.
Wbrew pozorom, takie zdekontrastowane kadry da się lubić :)
Prawdę mówiąc, troszkę szkoda tego całego balastu z pierwszego planu, krzaczory i trawiory trochę tłumią efekt który można by wydobyć z centrum kadru.
Nie miałaś podręcznej kosy ze sobą, że tam podgolić nieco trawnik? :)
Co to się stało Robert, że nagle zwracasz uwagę na sprzęt. :wink: Jak mnie pamięć nie myli, to twierdziłeś niedawno, że jakość nieważna, może być nawet i z komórki, byle coś tam coś tam. :-P No, ale cóż zapewne zależy jak leży :mrgreen:
miłego dnia :D
Nigdy nie twierdziłem, że jakość nieważna. Może trochę mniej istotna w reporterce czy streecie. Nie robię zdjęć telefonem komórkowym właśnie ze względu na jakość zdjęć. Jeśli jakość fot z telefonów komórkowych mnie zadowoli z pewnością przerzucę się na takie ustrojstwo.
Po prostu ciekawi mnie w jakim obiektywie Olka tak mocno siada kontrast pod słońce. I tyle. :wink:
ps. Ostatnia fota bardzo radosna. Superos.
ps 2. Mysik, dlaczego masz taki sam avatar jak Agulka?
Śliczna ta kruszynka Twoja. Widać gołym okiem, że szczęśliwe dziecko :grin:
Dzieciaczek super :) ale kolorki jakieś takie~~~~
Piękna radość emanuje z Danielka i ona dominuje cały kadr.
I oto chodzi ;) :DCytat:
Piękna radość emanuje z Danielka i ona dominuje cały kadr.
Pozdrawiam Właścicielkę wątku wraz z "Modelem" :)
Przepiękny bezzębny uśmiech :grin::grin::grin:
32 super!
34 Dreaming my dreams...
Nie będę się rozpisywał...super :)
Nic dodać, nic ująć - jest super.
Bardzo przypadł mi do gustu klimat fotek 28,29 oraz 32 i ostatnie.
Jakim szkiełkiem robione?
ps. Pociecha pocieszna;-)
Na ostatnim malownicze swiatło, ciepła i przyjemna tonacja, poczucie przestrzeni dzięki lecącym kropelkom. Świetne zdjęcie.
Ostatnie jak z bajki.Pieknie.
Zgadzam się z przedmówcami. Ostatnie faktycznie jak z bajki :roll:
Co jest na ostatnim zdjęciu ? :roll: wpatruje sie w to zdjęcie dobre 30 minut .
to są owady ?
Renn, też się nad tym zastanawiałem. To może być np garstka ryżu, rzucona na roślinki - taki ślubniak ;) Ale najprawdopodobniej są to krople ze spryskiwacza, stąd te 'rozmyte kółka/kropelki'
a zdjęcie - przyznać trzeba - zacne.
Mysikroliku, podpowiedz rozwiązanie ;)
pozdrawiam,
owady po deszczu :mrgreen: - dowód daję w załączniku :grin:
Nie używam spryskiwaczy, bo powiem szczerze jestem za leniwa na takie patenty. :wink:
Kaz - szeroki kąt 9-18mm i 70-300mm
I też zacny, ten dowód ;)
dzięki, Mysikróliku, za wytłumaczenie.
pozdrawiam,
Bardzo przyjemny dowód. Lecące owady w chaotycznej grupie na tle trawek ładnie wzbogacają całość, dają poczucie przestrzeni. Jak poprzedni tak i ten bardzo malowniczy.
Bardzo Wam dziękuję. :)
Wiejo, od Ciebie zaczerpnęłam ów "dowód rzeczowy" :wink: myślę, że się domyślisz czemu. :wink:
Kolega Roby z forum fotoprzyrody ma niebanalną stronę - pozwolę dać link http://www.majewski.netgaleria.pl/ - jest to kapitalne źródło pozytywnej inspiracji jak bawić się zastanym tj. naturalnym światłem. :wink:
Uważam, że nic tak nie dodaje uroku, jak to na co nie mam wpływu. Natura nie dostosuje się do nas, nie przebierze, nie ustawi... można spróbować ją uchwycić, ale to tylko walka nas i sprzętu z naturą. Dlatego tak głęboko wsiąkłam ostatnio w ten typ fotografii. :)
Wlasnie pocieszylam oko na stronie Majewskiego, dzieki Mysik to faktycznie ciekawe zrodlo inspiracji :grin:
Ode mnie masz + .
Dzięki ;) dodaję na dobranoc.
35
"(...)
Dzika Różo! Świecisz przez mrok.
Dzika różo! Słyszysz mój krok?
Idę - twój zakochany wiatr."
K. I. Gałczyński
Kadr i kolory świetne. Jakość niestety ucierpiała.
Cudo.... :) Piękne :) heh zachwycam się twoimi fotkami :)
Dzięki wszystkim ślicznie. :grin: Ostatnio mam świetny nastrój, co się chyba przekłada też na moje widzenie świata. :)
36.
So take this feeling'n make it grow
Never let it - never let it go
Piękny poranek. Takie złociste to zdjęcie.
Chcialoby sie polezc w tej trawie.
Fajnie :) super barwy na twoich zdjęciach :) masz oko :)
Piękne światło na ostatnich zdjęciach - po prostu bajkowo...
Pozdrawiam
Ostatnie bardzo klimatyczne.