Fajne zdjęcia, brawo :)
Wersja do druku
Fajne zdjęcia, brawo :)
Wszystkie zdjecia z parkuru - bardzo dobre.
Pogratulować!
Dziękuję.
Wrzucę jeszce kilka, może będa nie tak typowe, ale nie chciałbym was zanudzać- dla nie pasjonata końskich spotyów ( czyli dla mnie też) jest to dośc powtarzalna dyscyplin. No ale moja córka sie nie znudziła :)
Pozycja "na jeźdźca" nabiera zupełnie nowego znaczenia :P
Widowiskowe:grin:
Ostatnia wrzutka
Fajna mina na 13, a z "pozycji na jeźdźca byłoby ciekawsze gdyby portki trzasły :wink:
11 z serii mi się podoba. Szkoda, ze w tle tyle się dzieje, ale rozumiem, że ciężko było tego uniknąć.
Mogłem jednak otworzyć obiektyw, używałem głównie bezpiecznych przysłon.
Kamil_andrzej ma Cordobę- mam i ja :)
Trochę daleko ta Cordoba, ale klimaty ciekawe.
Jadłeś w tej knajpce? - widzę szerooki obiektyw.
Nie jadłem, niestety tylko przechodziłem.
Na zjedzenie czegokolwiek w Cordobie mieliśmy 20 minut, co w tamtejszych realiach ledwo wystarcza na kupienie lodów na waflu :)
Jakby złe dobrany jest balans bieli na tych zdjęciach Robiłeś Panasem na automacie? Skądś ta niebieska poświata na kolumnadzie dołem wyszła? A może ja przyzwyczajony jestem do Olka i dosyć agresywnej obróbki?
Miejsca piękne, ale z tego co piszesz przegonili Was jak stadko owiec, a szkoda...
Automatycznie wywołane w CAS. balansu bieli nie ruszałem, we wnetrzach był na pewno automat. Muszę się jeszcze raz przyjrzeć.
Mam też kłopot z ustawieniem monitora- mój nec ma za dużo "poprawiaczy ekologicznych" na czele z czujnikiem oświetlenia zewnętrznego i dostosowywaniem jasności kontrastu w zależności od zawartości aktualnego obrazu ; zaś predefiniowane ustawienie "photo" bardzo mi sie nie podoba.
Jak podczas każdej zorganizowanej wycieczki większa grupą- gdzieniegdzie chciałoby się zostac dłużej a niektóre miejsca ominąć. Traktuję to jako zachete do samodzielnej eksploracji kiedys tam..
Z drugiej strony- program wymusza też pewną dyscyplinę, a np do Alhambry nie ma żadnych szans na zdobycie biletów z marszu. No i przewodnik tłumaczący na nasze to co mówi przewodnik lokalny
50-200 jest genialne. Nienawidze go dźwigać, ale uwielbiam używać.
Dawać mnie już to E7, bo w E30, ISO 800 to czasem jest w niedoczasie...
Fasada pałacu w Nieborowie ( zgrane na tablet, Pixel Express )
Kolegiata w Tumie.
0,26 stopnia w lewo..
najlepiej zgłoś się do Helmuta.
W PS korekcja perspektywy nie jest w stopniach ale jakiś jednostkach nie oznaczonych i mi wyszło +22 ( w prawo). Problem wziął się z tego, że niechlujnie ustawiłeś obiektyw w stosunku do budynku ( nie prostopadle do płaszczyzny fasady) i lewą stronę rozciągnęło.
Mozna poprostowac.Na szybko bedzie cos takiegoZałącznik 92801
Dzięki Mirku. Chyba pójdę dmuchnąć w alkomat, bo dla mnie to zdjęcie "leci" w prawo.
Droplet, nie mam PSa, używam Corel After Shot.
Dzięki Mirku. Chyba pójdę dmuchnąć w alkomat, bo dla mnie to zdjęcie "leci" w prawo.
Droplet, nie mam PSa, używam Corel After Shot.
Arkadia- ruiny akweduktu.
Gdzieś Ty się włóczył po moich landach. Akwedukt fajny, ale...............widać slady obracania:grin: i na hdr mi to wygląda:grin:
Fajny akwedukt.Szkoda że cały nie leży w stawie ale pewnie woda się skończyła.
On jest naprawdę fajny ale strasznie zaniedbany. Muzeum, kasę biorą a fajne objekty w riunę popadają.:twisted:
Niestety, skończyła się.
Biker- to nie jest HDR. prostować rzeczywiście musiałem.
Ale taka obróbka akurat mi się spodobała- m.in wyciągnięcie czerni.
Zrobilismy z żoną wycieczkę Gdańsk->Włocławek ( tylko spanie)->Łęczyca->Tum->Łowicz->Walewice->Arkadia->Nieborów->Żelazowa Viola->Płock->Gdańsk.
Równo 800 km.
Niezły rajd to i pewnie fotek sporo. A Świątynie Diany w Arkadii sfociłeś??:grin:
wstydze się pokazać... nie potrafię prostowac jak to pokazali Bodzip i Helmut
a to moja wersja :-), nie robiłem obrotu, tylko korekcję poziomej perspektywy
https://forum.olympusclub.pl/attachm...2&d=1373321895
chłopaki mają serducho, wyrozumiałość i .....cierpliwość dla recydywistów:grin:
Nie krępuj się i dawaj fotki:wink:
Ja też jeszcze nie potrafię:grin:
Takie cuda są w pełnym PS czy także w Elements ??
Świątynia Diany- hmm cos tam przy niej zrobiłem..
Z bliska to ją trudno ładnie sfocić, bo nie ma gdzie się odsunąć (schody i woda). Ale jest takie miejsce (fotograficzne) po drugiej stronie stawu, z którego w zależności od sprzętu można zrobić co się chce.
Np coś takiego:grin:
Dobra, juz kasuję..
Nie kasuj.Zapal,popatrz,pokombinuj a nuz wyjdzie dzielo wielkopomne.Ja mam za slaby ten towar,dymu duzo i nic poza tym:mrgreen:Załącznik 92830
Taka korekcja jak pokazał droplet jest dostępna także w Elements.Załącznik 92832
Dziękuję wszystkim, rep+, kolokwialnie mówiąc, "kopara mi opada". Ściągnąłem wczoraj wtyczkę do mojego CAS -jest cos do korekcji perspektywy, i triala Elementsa 11.
Właśnie wróciłem z Zakynthos- takie widoczki i kolory towarzyszyły nam przez 2 tygodnie.