Witia: Popraw ortografię! :) --A ty tylko się nabijasz ze mnie---myślałem że będziesz w czołówce tych zawodów hehe :)
Wersja do druku
Witia: Popraw ortografię! :) --A ty tylko się nabijasz ze mnie---myślałem że będziesz w czołówce tych zawodów hehe :)
no to nie pozostaje mi nic innego, jak zaszaleć z mikroskopem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dzemski: No to zacznij w kategorii mikroskopowej--Ja nie wystartuję z tym obecnie, ale temat jest interesujący :) (chyba trzeba użyć mikroskopu stereskopowego, który ma większą odległość przedmiotową--na Fotopolis opisali mikroskop fotograficzny Nikona -20x-60x)--pozdrawiam
Jak już, to żeby wygrać (hehehe) użyję skaningowego mikroskopu elektronowego. Zakres powiększeń: 9-300 000x ;)
dzemski: Tylko z czystej ciekawości zapytam ile kosztuje takie urządzenie? :)
Gdzie- i u KOGO - TA ORTOGRAFIA?!Cytat:
Zamieszczone przez irek50
Nabijam się??????????
Szkoda mi tylko, że pozbyłem się podstawowych "instrumentów" do takiej fotografii, uważając - słusznie zresztą, że kompletnie nie będą mi potrzebne.(mieszek i pierścienie).
"Mikrofotografią" zajmował się nie będę - bo i "temat" mnie mało zajmuje.
Zdecydowanie jednak popatrzę, jak TO robią inni.
Podziwiam takie "zabawy".
A co do "czołówki" - nie ma takiej dziedziny - gdzie mógłbym TAM być.
Ani umiejętności, ani takich ambicji nie mam.
Powodzenia życzę w eksperymentowaniu i PUDŁA - oczywiście, choć dorjan - wydaje mi się jest - jest bezkonkurencyjny.
Pozdrówka.
Irku: około 700 000 zł :)
z Zamościa niedaleko, zapraszam w odwiedziny :)
Witia: Porównaj uważnie tekst, który poprzednio wkleiłeś--ja usunąłem tego ortografa :)
--pozdrówka
dzemski: Bardzo chętnie obejrzałbym ten mikroskop --może kiedyś skorzystam, jeśli to umożliwisz :) --pozdrowienia
Spróbuje policzyć później. Zwrócę uwagę na to, że widać kurz z kurzołapki.Cytat:
Zamieszczone przez dorjan
Pozdrawiam
RE: Zachodzi to dziwne zjawisko z kurzem-chyba nieźle zasyfiłem już swojego E1--czy przed matrycą jest szybka z kurzołapką?---Przy mniejszych powiększeniach tego kurzu nie widać ---U dorjana jest o wiele lepiej ...(przy tych skalach wzrasta mocno głębia ostrości po stronie obrazowej !)