grizz pracujesz w jakims sklepie foto? A moze jestes z Olympus PL(nie wiem...), ze pozwalasz sobie na ocene wiedzy nabywcow sprzetu amatorskiego?I dac twoim tokiem rozumowania to jak np RE kupi sobie(raczej by dostal ale nvm :P) 510 to stanie sie amatorem niemajacym pojecia o systemie. Ciekawe...
Gratuluje posiadania samych znajomych zarabiajacych 5000zl netto. Moi az tyle nie maja i dlatego gdy cos kupuja to wpierw dobrze zapoznaja sie z testami, opiniami, porownuja i oceniaja. Wszystko p oto by wydajac te "zalosne, uzbierane" 3000zl dostac najlespzy mozliwy towar pod wzgledem ich potrzeb(mi np szumy olka przy iso 1600 kolo tylka lataja bo nie uzywam ponad 400 za to system czyszczenia i jakosc/cena obiektywow juz nie). Czy jak kupie sobie e-3 to stane sie profesjonalista? :D
Tak z innej beczki. Czy tym tokiem rozumowania znawca w dziedzinie samochodow sa nabywcy limuzyn za miliony %, ktorych woza szoferzy czy tez moze kierowcy rajdowi pod stala opieka mechanikow a moze pan "Nowak", ktory kupuje ekonomiczne auto i dlubie pryz nim poprawiajac osiagi, naprawiajac usterki i poznajac mechanike. Hum? ;]
pafcio A jednak mylisz te pojecia(byles w ogole wtedy z kumplami w sklepach?). Prosze napisz mi co wedlug ciebie jest wciskaniem. Zachwalanie Canona jesli chodzi o szumy np i wskazywanie tego jako najwazniejszego elementu? Przeciez wiele osob tak wlasnie rozumuje(widac to na forach). Rownie duza glupota byloby oczekiwanie, ze ktos kto uznaje "cisze" za priorytet poleci Alfe 100 :roll:
Wlasnie w marce...Cytat:
A w czym ta marka (nooo ten Canon znaczy ;) ) jest lepsza?
Nie unos sie i nie zachwalaj mi Olka bo mam juz ich aparat i wybralem go wbrew temu co grizz pisze bardzo swiadomie(po rozmowie z panami z MM i przeczytaniu wielu testow/opinii). Nie zmienai to faktu, ze na rynku Olek ustepuje Canonowi/Nikonowi i jesli E-3 nie okaze sie hitem to pograzy marke wsrod znajacych sie...
Co do fotek wieczorem to bez wspomagania AF spawarka "zabija" i wkurza. Zdarza sie, ze robi mi po 9 przedblyskow zanim walnie fotke - lol. Mozna ostrzyc recznie ale to sie zle skonczy przy malych wizjerach. Dlatego planuje zkaup FL-50 :razz: