Odp: Nowy OlyRulez "Panoramowanie"
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Arku, spróbuj, niekoniecznie z językiem ;).
To propozycja? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Co do interpretacji, to przypomina mi się termin: "falandyzacja prawa" ;)
Pasuje idealnie...
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Idziesz po linii politycznej. Proszę, skieruj swe skojarzenia ma inny zbiór pojęć.
Chyba nie jesteś przewrażliwiony? :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Panoramowanie języka!
To będzie hit :grin:
Ja chcę to zobaczyć!! :twisted:
A se normalnie dołożyłem fotę. Panoramowanie w nocy, taka kombinacja alpejska :)
Od kilku dni probuje jakies panoramowanie zrobic i okazuje sie ze to nie takie proste jak myslalem :)
Pewnie brakuje mi doswiadczenia, ale mam tez wrazenie ze brak wizjera mi nie pomaga..
Niestety moja kolekcja zdjec zbyt obszerna nie jest wiec wybierac z "szuflady" nie mam co... a widze ze niektorzy tutaj sprzed paru ladnych lat zdjecia wrzucaja, np. ta formulka ( o ile mnie pamiec nie myli Brawn GP jezdzil tylko w 2009 roku ) :)
Ale cos wrzuce, dla zasady ... bo na jakies extra wynik nie licze :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ssonic
Od kilku dni probuje jakies panoramowanie zrobic i okazuje sie ze to nie takie proste jak myslalem :)
Pewnie brakuje mi doswiadczenia, ale mam tez wrazenie ze brak wizjera mi nie pomaga..
Niestety moja kolekcja zdjec zbyt obszerna nie jest wiec wybierac z "szuflady" nie mam co... a widze ze niektorzy tutaj sprzed paru ladnych lat zdjecia wrzucaja, np. ta formulka ( o ile mnie pamiec nie myli Brawn GP jezdzil tylko w 2009 roku ) :)
Ale cos wrzuce, dla zasady ... bo na jakies extra wynik nie licze :)
Nic się nie przejmuj, wrzucaj co masz. Jak nie masz, to do 14.09 zdążysz poćwiczyć. Nie taki wilk straszny :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ggolus
Nic się nie przejmuj, wrzucaj co masz. Jak nie masz, to do 14.09 zdążysz poćwiczyć. Nie taki wilk straszny :)
Sie nie przejmuje, probuje, nie zniechecam sie... cos tam juz mam, ale licze ze uda sie cos lepszego jeszcze zrobic - praktyka czyni mistrza
To może i ja, jako autor tematu konkursu coś napiszę na temat panoramowania. Zawsze mnie uczono, że panoramowanie to śledzenie aparatem poruszającego się obiektu. Czyli wszystko co się nie porusza wyjdzie rozmyte, poruszone, wszystko co się porusza i jest śledzone przez aparat powinno zostać ostre. I taki był mój zamysł podając temat. Rzeczą najważniejszą jest ruch aparatu w stosunku do poruszającego się obiektu, nie odwrotnie - aparat unieruchomiony, reszta w ruchu.
Cytat:
Zamieszczone przez
A56
/.../aparat unieruchomiony, reszta w ruchu.
W tym jakże ciekawym przypadku... wszystko się rozmaże, prawda?
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
W tym jakże ciekawym przypadku...
Rozgrzebujesz przyschnięte!
Zamysł autora to jedno, a interpretacja przez uczestników to drugie. Czasami brakuje nam wiedzy, czasami jej nadmiar prosi, a wręcz wymusza złamanie reguł. Poza tym w OR nie chodzi o to by trzymać się literalnie tematu, ale właśnie poddać go krótkiej analizie, przekształceniu, zmianie podejścia.
Taka mała uwaga od moderatora:
Możemy spierać się o definicje, prostować odmienne punkty widzenia, ale róbmy to szacunkiem do rozmówcy. To niestety nasunęło mi się po przeczytaniu kilku postów tej zażartej dyskusji.