13 załącznik(ów)
Odp: Fotografia Weselna OM-D E-M5
P.S. Nieco wiecej kadrow tak aby zamknac ten weselny reportaz. Przenosimy sie na sale taneczna gdzie panowaly juz naprawde trudne warunki( drewniana boazeria sciany sufit, swiatlo glownie z malych lampek na scianach), zapraszam do komentowania pozdrawiam. Załącznik 133276Załącznik 133277Załącznik 133278Załącznik 133279Załącznik 133289Załącznik 133287Załącznik 133285Załącznik 133286Załącznik 133283Załącznik 133282Załącznik 133288Załącznik 133281Załącznik 133280Załącznik 133290
Powiem szczerze, że podoba mi się ten reportaż. Może nie wszystkie zdjęcia, ale większość, a jest kilka które uważam za świetne i z potencjałem. Zrobione lepiej niż niektóre widziane przeze mnie zrobione FF przez "profesjonalnego" fotografa.
Z reportażem ślubnym jest tak, że każdy kto go zrobił patrząc na inny reportaż myśli jak by to zrobił on i co zrobiłby inaczej. Tak mi się wydaje :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ziemia01
Powiem szczerze, że podoba mi się ten reportaż. Może nie wszystkie zdjęcia, ale większość, a jest kilka które uważam za świetne i z potencjałem. Zrobione lepiej niż niektóre widziane przeze mnie zrobione FF przez "profesjonalnego" fotografa.
Z reportażem ślubnym jest tak, że każdy kto go zrobił patrząc na inny reportaż myśli jak by to zrobił on i co zrobiłby inaczej. Tak mi się wydaje :)
Dziekuje,a co odmiennego punktu widzenia jasne sa wiele zrobil bym innaczej .
macieknr1, żebyśmy się dobrze zrozumieli,
napisałem tylko, że do fotografii ślubnej, której tyczy się ten wątek jako początkujący nie pchał bym się (i nie radził bym innym) z małą matrycą, gdyż ta nie wybacza ponieważ widać wszystkie niedoskonałości w tle (GO), oraz zmniejsza możliwości korekcji oświetlenia (mniejszy DR ale o tym już starczy..). Przyjemne dla oka zdjęcia przyciągną nowych klientów. Otoczenie zazwyczaj jest uzależnione od nakładu finansowego na wesele. Przy niskim budżecie wesela najlepiej jest właśnie to ukryć po za obszarem ostrości, takie jest moje zdanie.
PS.
na przyszłość użyj 2 dodatkowych (manualnych, tanich) lamp na wyzwalaczach, bardzo pomaga na tego typu salach, gdzie jest ciemno i sufit jest pokryty drewnem