Niemcy to dziwny naród, mają jakieś trudne do wytłumaczenia zamiłowanie do Sony ;-)
Wersja do druku
Niemcy to dziwny naród, mają jakieś trudne do wytłumaczenia zamiłowanie do Sony ;-)
Na Amazon.co.uk na pierwszym miejscu Sony a6000, na drugim Nikon 1 J2, na trzecim Sony a6000 (bez kita).
Tak więc też tytułowy aparat ma się dobrze :)
Mimo wszystko systemu nie zmienię, mam dwa i to mi wystarcza :)
eee.. zmieniać, to się nie opłaca!
wchodzić lub nie, ot to jest pytanie.
Tylko ten Zeiss 24 1.8 za ~3700zł :(
no z obiektywami do Sony trochę bieda, może i dobrze, bo może by kusiło do zmiany systemu (tak, muszę się leczyć, zna ktoś klinikę dla sprzętowych o.....tów?)
Ha, ale 10-18 już poniżej 3000pln. 16-70 w podobnej cenie jak Zuiko 12-40. Porterówka jest dziwna, bo 50mm, ale optycznie daje radę. 35mm 1.8 kosztuje ~1500pln, czyli ciut taniej niż Zuiko 25mm. W miarę fajny 20mm naleśnik.
Aparatów też jest wybór szeroki, tyle że wszystko poniżej nex-6(000) jest niestety okrojone.
Wejść w system można bardzo tanio kupując używanego nex 5 lub 3 w którejś z licznych odmian :-)
Potem nawet dla pożądających FF droga jest otwarta.
Ja póki co zostaję przy m43. Każdy system ma wady, a póki co Olympus ma ich dla mnie najmniej.
MAF - nie kuś, no ja Ciebie proszę, nie kuś!
U mnie panaś gx7 zwycięża. I tak nie mam kasy więc wybór jest prosty. Samsung ACE :)