Szkoda tylko, że zmniejszyli guziki. Wolałbym większe.
Wersja do druku
Szkoda tylko, że zmniejszyli guziki. Wolałbym większe.
Korpus wygląda przyjemnie i ciekawe jak się to będzie u nas sprzedawało, niemniej znając swój fotograficzny warsztat już wiem, że niezależnie od korpusu moje zdjęcia są równie kiepskie:) Zostaję przy naleśnikowym nexie.
Z wyglądu tak średnio mi się podoba, ale nie jest brzydki.
Widać Fuji postanowiło zrobić też coś dla miłośników wyglądu lustrzanek :wink:
Jak na aparaty lustrzankopodobne wygląda dobrze, ale wolałbym formę bardziej zbliżoną do kompakta.
---------- Post dodany o 18:12 ---------- Poprzedni post był o 16:51 ----------
Tutaj porównanie, kto ma większego ;)
Czyli im mniejsza matryca tym większy korpus? Imponujące osiągnięcie olympusa.
Najpierw zadaj sobie pytanie, czy w E-M1 chodzilo o to, zeby byl najmniejszy. Sa pewne granice, gdzie dalsze zmniejszanie sila rzeczy spowoduje znaczace obnizenie latwosci i przyjemnosci obslugi (ilosc i wielkosc przyciskow/kontrolek) do tego uchwyt odpowiedni do wiekszych szkiel z kategorii pasujacej pod "pro" i masz odpowiedz. I tutaj wlasnie taka wielkosc korpusu jaka w tych trzech aparatach pokazal Epicure - jest po prostu jakims minimum. I tutaj jakbym strasznie nie lubil mojego E-M5, to nie obrazilbym sie na nieco wieksze klawisze w ilosci o 1 wiecej. Wiec idac za Alnico - jest do wyboru do koloru.
Jeszcze jedno zdjęcie. Tym razem z gripem i lampą. Nie będzie podwójnego slotu na karty SD:
Taki E-m1 like :)
T.