Odp: Namor1 - pierwsze trudne kroki OM-D
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Nie wiem czy nie kryje się tu jakaś ukryta treść :wink:
Jest Donek, jest ten od kotów to może być i trzecia :wink: Chyba wszedłem na grząski grunt.
Byłby przesyt. Podpowiem tylko: jest takie narzędzie w PS "kadrowanie perspektywiczne" przy takich fotach
dużo daje, nawet "żabią perspektywę".
Witam. Na zdjęciu nr19 "kawka" zauważyłem ślady białego upierzenia. Może mi ktoś powiedzieć czy jest to normalne u tych ptaków. Niedawno sfotografowałem taką kawkę w swoim sąsiedztwie tylko, że ta "moja" miała tych białych piórek o wiele więcej. Zastanawiam się czy to proces starzenia tak jak u nas siwe włosy ?
Cytat:
Zamieszczone przez
tyrkand
Witam. Na zdjęciu nr19 "kawka" zauważyłem ślady białego upierzenia. Może mi ktoś powiedzieć czy jest to normalne u tych ptaków. Niedawno sfotografowałem taką kawkę w swoim sąsiedztwie tylko, że ta "moja" miała tych białych piórek o wiele więcej. Zastanawiam się czy to proces starzenia tak jak u nas siwe włosy ?
Nie, nie ma to nic wspólnego ze starzeniem. Na mojej to chyba kupy sąsiadki, która siedziała wyżej;) Ale są jak piszesz osobniki pstrokate lub całkiem białe.
Też kiedyś myślałem, że to te które siedzą na niższych piętrach ale białe plamki były w miarę symetryczne co by raczej wskazywało na naturalną barwę.
Cytat:
Zamieszczone przez
tyrkand
Też kiedyś myślałem, że to te które siedzą na niższych piętrach ale białe plamki były w miarę symetryczne co by raczej wskazywało na naturalną barwę.
Jak napiszesz "kawka leucystyczna" to Ci całkiem spora galeria wyskoczy. W większości są częściowo leucystyczne a nawet albinotyczne. Było trochę już dyskusji na ten temat.
Napisałem i znalazłem ,dzięki. To jst właśnie to.
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Też dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc i przy okazji widzę, że brakuje emotikena z OM-D :wink:
a prosze bardzo - jest
Cytat:
Zamieszczone przez
frost
Dzięki, będę go stosował przy zdjęciach z OM-D, które mi się podobają [ale exify muszą być :wink:]
Namor, w fotografii, niezależnie od stażu - zawsze się goni króliczka.
2 załącznik(ów)
Żartobliwa sytacja z dzisiejszego wyjścia:
Baczność!
Załącznik 107390
Spocznij!
Załącznik 107391