Każdy widzę ma swoich faworytów :) Mi najbardziej wpadło w oko 64.
@apz, co masz na myśli pisząc "artystyczne"? Które z tej wrzutki są bardziej, a które mniej? :mrgreen:
Wersja do druku
Każdy widzę ma swoich faworytów :) Mi najbardziej wpadło w oko 64.
@apz, co masz na myśli pisząc "artystyczne"? Które z tej wrzutki są bardziej, a które mniej? :mrgreen:
Znowu kapitalna wrzutka, Mi najbardziej 64. Jest pszecudne :roll:
P.S. Szkoda, że jakoś w Chełmnie nie mieliśmy okazji się stuknąć kuflami i pogawędzić :|
Jako głupia blondynka wydaje mi się, że im więciej zdjęcie waży tym bardziej jest artystyczne i na owrót... Chyba... Mów mi apz :mrgreen:
Od 58-64 bardzo fajne fotki. Z każdą wrzutką wciągam się coraz bardziej.
Dzieki za odwiedziny i wpisy.
Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, ale raczej jest czysta. Mało ludzi, dużo jezior, nie ma kto jej zanieczyszczać.
Ano szkoda, ale przyznam na miejscu nie wszytkich właściwie kojarzyłem z nikami. Teraz jak jest tablo, to już wszystko wiadomo ;-)
Skończyłem na jez. Inari. Zatrzymaliśmy sie nad tym jeziorem, w miejscowości o tej samej nazwie, kilka dni. Nie dość, ze jezioro atrakcyjne, to jeszcze tuz obok był największy Park Narodowy Finlandii Lemmenjoki. Jego powierzchnia liczy 2855 km2. Dla porównania największy polski PN to Biebrzański - ma 592 km2. Pierwszego dnia wybraliśmy sie na wycieczke łodziami rzeką o tej samej nazwie, co park w górę jakieś 10 km i z powrotem. Niestety, był to najbardziej deszczowy dzień z całego urlopu, a w dodatku na łódkach chyba najmocniej padało. Taka to złośliwość losu :-) Zdjecia z tej wycieczki postaram sie pokazać innym razem. Rzeka podobno jest złotonośna, ale żadnego wydobycia, albo śladów po takowym nie ma. Następny dzień był jednak już pogodny. Wybrałem sie tam na na szczyt Joenkielinen, ma coś około 600 m.n.p.m., nienajwyzej, ale na szczyt i z powrotem szlakiem trzeba iść 17 km. Na szlaku w ciszy łatwo spotkać głuszce.
67.
Załącznik 101893
68. Samica głuszca.
Załącznik 101894
69.
Załącznik 101897
70.
Załącznik 101898
71.
Załącznik 101895
72.
Załącznik 101896
73. Rozlewiska Lemmenjoki.
Załącznik 101899
74.
Załącznik 101900
75.
Załącznik 101901
76.
Załącznik 101902
Świetne kadry i foto świetne.
Pozdrawiam.
Najpierw chciałem napisać, które mi się podobają najbardziej, ale zreygnowałem bo bym musiał wszystkie z tej wrzutki wymienić. Pysznie, Panie pysznie :)
Po raz kolejny się powtórzę - doskonałe :)
..............piękne.....................
69, 70, 74 - tak typuję
widać dużą ródnorodnośc terenu. gęsty las, taki rzadki las i zimne skały
Fajnie pokazane, z przyjemnością obejrzałem relację.