Załącznik 118289
jakaś czeska gaśnica chyba z huty szkła, z partyzanta i na bardzo wysokim ISO ale jeszcze coś widać (tych co nie widzą proszę o wybaczenie)
Wersja do druku
Załącznik 118289
jakaś czeska gaśnica chyba z huty szkła, z partyzanta i na bardzo wysokim ISO ale jeszcze coś widać (tych co nie widzą proszę o wybaczenie)
"Kombajn" z Guciowa.
Pozdrawiam.
To ja też coś pokażę - zabytkowy generator z 1896r zainstalowany w elektrowni wodnej Kamienna na rzece Drawa. Działa do tej pory!
Zdjęcie zrobione w jednym z bardziej znanych norweskich fiordów Geirangerfjord. Domyślam się, że to jest machina do odśnieżania ochrzczona Piotrek (w opisie jest snofresar Peter). Taka ciekawostka w trakcie podróży, nie zagłębiałem się bardziej.
Załącznik 118544Załącznik 118545
eksponaty z fortu Anioła, Świnoujscie
Grilowanie trwa "pełną gębą" - przedstawiam zatem "maszyny" na taką okoliczność - "znalezione" w zamojskim hotelu Senator.
Pozdrawiam.
'
Oddzielic ziarno od plew.
1Załącznik 1194632Załącznik 1194643Załącznik 119465
Dawno niczego tu nie wrzucałem, więc pora trochę ożywić wątek. Będąc ostatnio w Bratysławie natknąłem się tam przypadkiem na prezentację czechosłowackich pojazdów używanych niegdyś przez VB (Veřejná bezpečnost), czyli odpowiedniku naszej MO. Dziś te maszyny są już oldtimerami, których poza specjalnymi okazjami nie spotka się już na ulicach. Rozpocznę wrzutką bardzo mało znanej u nas konstrukcji o nazwie Jawa 350/354.04/06 ''Nanuk''.
Załącznik 121162
Załącznik 121163