Przeszedles na islam? :-)
Wersja do druku
Przeszedles na islam? :-)
Monogamia to jakiś faszystowski wymysł. ;) To tylko kwestia umowy społecznej. Jak mawiał "Samotnik z Królewca": "niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie".
ps. Muszę chyba odstawić butapren :roll: .
Po prostu daj żonie poczytać co wypisujesz ;pCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
ale wiesz jakie ów 'Samotnik' mial podejscie do kobiet? "samo w sobie calkiem przyjemne ale ruchy niegodne filozofa" :-)
Jak powiedział pewien mężczyzna do feministki Kazimiery Szczuki: "...popieram ruchy kobiece. Pod warunkiem, że są rytmiczne".Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
Ps. Zara dostanę pewnikiem bana za OTy. Kończę więc na dziś moją aktywność forumową i życzę wszystkim kolorowych snów.
Kilka moich fotek:
1
2
3
4
5
6
7
8
Przedostatnie bardzo mi się podoba, jest spontaniczne, radosne, dość nietypowe i przede wszystkim bardzo naturalne.
od 1 do 8 każdy kadr trafiony tak, że młodzi naprawde bedą mieć piękną pamiątkę. Zdjecia bardzo przyjemne w odbiorze i pomysłowe. Pozdrawiam.
Świetne fotki, świetna realizacja.
lucs4s,
Jako reportaż (ze spaceru slubnego) całość jest jak na mój gust bardzo, bardzo dobra, proste podejście, czytelne kadry, wyjątkowo dobra rezyseria (takie fotki muszą być w pewnym stopniu aranżowane), a Ty osiągnąłeś w swojej serii doskonała równowagę pomiędzy reżyserią, a pełną ciepła i naturalności "grą" aktorów tego wydarzenia. Nie widziałem na żadnym forum amatorskim tak dobrego reportazu. Ale... może zbyt mało widziałem, to tez możliwe.
Wszystkie fotki trzymają poziom kompozycyjny, wszystkie przemawiają do mnie jako przeciętnego widza, emanuje z nich atmosfera radości i refleksji.
Najbardziej podoba mi się nr 1, bo zazdroszczę, bo coś takiego dla mnie by było najtrudniejsze do zrealizowania - pięknie wkomponowana para z żółtą plamą rekwizytu w tło architektoniczne (dobrze, ze rynna jest równoległa do boku kadru)
oraz 3 - grający w szachy. Mimo formalnych niedoskonałości (fotograf na murku zbyt blisko głowy panny młodej oraz płaskość i frontalność ujęcia oraz zbyt jasny, poziomy murek), do mnie przemawia bardzo mocno prostota ujęcia, doskonałe pozowanie modeli, kontrast ubiorów - czarny / biały podkreslający metaforę jedności w róznorodności (a gra zgodna z regułami, to zycie), połączenie radości na twarzach i lekkości w sylwetkach z powagą i dystynkcją strojów ślubnych.
Pzdr, TJ