Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Widzę, że trochę nazwiedzałeś sie tuneli :). Miło pooglądać - takie reportaże zachęcają do zwiedzenia :)
To dopiero MRU :) mam tego więcej
Odp: Coś dla saperów fotografii czyli karabiny, czołgi, okręty oraz inne bunkry :)
Wstawiaj, wstawiaj z miłą ochotą oglądam i czytam :)
Ciekawe klatki schodowe do panzerwerkow...
Moje klimaty z dawnych lat, jak sie lazilo po bunkrach, schronach ;-)
To była fascynująca zabawa i "poznawanie" świata w tamtych latach.
3 załącznik(ów)
"Żorska Grupa Operacyjna "
3 załącznik(ów)
MRU - graffiti
W tunelach można znaleźć dzieła utalentowanych graficiarzy ;-).
Załącznik 74541Załącznik 74542Załącznik 74543
Wiesz sabkon, im dłużej oglądam Twoje foki z MRU, tym bardziej mam ochote tam pojechać i kto wie.............:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Wiesz sabkon, im dłużej oglądam Twoje foki z MRU, tym bardziej mam ochote tam pojechać i kto wie.............:grin:
Na razie jest okres ochronny nietoperków, ale zawsze coś się tam da zwiedzić
5 załącznik(ów)
MRU - różne
Widok kopuły od środka, cała instalacja z karabinami wymontowana
Załącznik 74649
Wentylator z szybu wentylacyjnego
Załącznik 74646
Niektóre odcinki w tunelach (dokładnie na łagodnych zakrętach) były strzeżone przez żołnierza z karabinem maszynowym, miał swoje pomieszczenie z okienkiem na karabin (ciekawostka - tunele były tak zbudowane, że gdyby ktoś próbował strzelać w tunelu przed siebie, taki pocisk daleko by nie uleciał, tunele są pod różnymi skosami)
Załącznik 74647
Niemiecka stacja trafo w miejscowości Wysoka na terenach MRU
Załącznik 74645
Gdyby ktoś się zgubił ;-) w miejscowości Pniewo na terenach MRU
Załącznik 74648