Nokia PureView ma tyle magapikseli, że można jej nawet używać jako teleobiektywu przy cropie 6 mpx. Do tego jakiś chiński konwerter za parę złotych i już mamy UWA. A do tego jeszcze dzwonić można...
Wersja do druku
Nokia PureView ma tyle magapikseli, że można jej nawet używać jako teleobiektywu przy cropie 6 mpx. Do tego jakiś chiński konwerter za parę złotych i już mamy UWA. A do tego jeszcze dzwonić można...
Ja to widzę trochę inaczej. Pojawił się sensor FF 24MPix, który będzie montowany w D600, RX1 i SLT A99. Na dzień dzisiejszy to będą 3 produkty korzystające z tej samej technologii matrycy. Wspaniały sposób obniżenia kosztów produkcji, coś podobnego odwalił VW z płytą MQB.
Jakie łojenie, jak kogoś stać na taki aparat, to trudno mówić o łojeniu. Dobra luksusowe, to dobra luksusowe.
Kurde, mamy kapitalizm już ponad 20 lat i jeszcze nie wszyscy rozumieją, że istotą istnienia firm produkcyjnych jest -1. Produkcja dóbr, 2. Sprzedaż dóbr i najważniejsze - 3. Minimalizacja kosztów i maksymalizacja zysków.
Z drugiej strony klient też zyskuje. Nie było kompaktu FF, teraz jest.
W 90% przypadków zdjęcia z tego aparatu będą nie do odróżnienia do zdjęć z Fuji X-100 i każdego innego aparatu z obiektywem o tej ogniskowej. A już w przypadku uzdolnionych fotografów to w 99%-100%. Szansa na lepsze zdjęcia z X-100 jest nawet większa bo te aparacik ma chyba trochę lepszą ergonomię i - przede wszystkim - wizjer.
Z punktu widzenia wizerunkowego posunięcie Sony jest bardzo sensowne - i na tym bym poprzestał.
ja kibicuję temu produktowi..
podoba mi się. chciałbym poznać jeszcze jakość obrazka.