Odp: Panasonic Lumix DMC-GH3
Czy dobrze myślę że matryca multi aspect powinna być fizycznie "szersza" od matrycy zwykłej? a jak patrzę na dane techniczne to wszystkie m4/3 mają matryce 17.3 x 13 mm . ten sam wymiar jest podany przy GH3
Cena za body 1300 $ - całkiem rozsądna.
U nas, na dzień dobry, pewnie będzie 1300 euro. Można zauważyć taką prostą zasadę wszelkich przeliczników.
Mi to body odpowiada, chociaż oczywiście nie przy przerośniętej cenie ale.. zastanawiam się, czy nie warto kupić drugiego gh2.
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
U nas, na dzień dobry, pewnie będzie 1300 euro. Można zauważyć taką prostą zasadę wszelkich przeliczników.
Mi to body odpowiada, chociaż oczywiście nie przy przerośniętej cenie ale.. zastanawiam się, czy nie warto kupić drugiego gh2.
Cena 12-35 też jest 1300$ a u nas wychodzi 4300 zł. Fuji też nie stosuje zasady 1 do 1, Panas mógłby iść w ich ślady i spuścić trochę z ceny zestawu.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Cena 12-35 też jest 1300$ a u nas wychodzi 4300 zł.
Oficjalna cena to 5tyś. - tylko sklepy zaniżają cenę sprzedaży
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Cena 12-35 też jest 1300$ a u nas wychodzi 4300 zł. Fuji też nie stosuje zasady 1 do 1, Panas mógłby iść w ich ślady i spuścić trochę z ceny zestawu.
Wiesz, w sumie to co oni mają spuszczać, jak się toto sprzedaje w ilościach ogromnych. Próbuję dostać v 25/0,95 i cholera, dopiero w listopadzie ma być dostępny. Ten rynek okazał się jednak bardzo chłonny, szczególnie wśród amatorów ze skłonnościami.
Cytat:
Zamieszczone przez
odys
Wiesz, w sumie to co oni mają spuszczać, jak się toto sprzedaje w ilościach ogromnych. Próbuję dostać v 25/0,95 i cholera, dopiero w listopadzie ma być dostępny. Ten rynek okazał się jednak bardzo chłonny, szczególnie wśród amatorów ze skłonnościami.
Nie chcesz poczekać na SLRMagic 25/T.95?
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Nie chcesz poczekać na SLRMagic 25/T.95?
Nawet nie wiedziałem, że będzie. Ale fakt, może masz rację, chociaż co do v, to wiadomo już jaki jest.