Odp: W czym nosicie swoje OM-D E-M5 ?
Każdemu według potrzeb :)
Mi pasują takie torby i dlatego o nich napisałem.
Szanuję fakt że ktoś będzie wolał mikrotorebeczkę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jendrusz
Każdemu według potrzeb :)
Mi pasują takie torby i dlatego o nich napisałem.
Szanuję fakt że ktoś będzie wolał mikrotorebeczkę ;)
Nie zrozumiałeś, nie chodziło mi o mikro torebkę tylko o inne proporcje, płytka torba załatwia temat, np. seria Crumpler Company Gigolo.
Załącznik 69196Załącznik 69197Załącznik 69198Załącznik 69199Załącznik 69200
Tak sie mniej wiecęj prezentuje OM-D w tym Lowepro Event Messenger 100. Trzy komory w lewej na razie 20mm (zmieści sie jeszcze 45mm) , w środkowej OM-D z 12-50 i założoną osłoną p-słoneczną, a w prawej 40-150 z załozoną osłoną p-słoneczną (odwrotnie). Z przodu w osobnej kieszeni filtry , i karty SD. Zmieści sie jeszcze portfel i komórka. Z obydwu stron na zewnątrz sa kieszenie naszywane niezamykane na na mała butelke z wodą a z tyłu np na jakies papiery
Dziekujemy za zdjęcia :) - czyli jak by się chciało OM-D z kitem plus 25/1.4 plus 45-150 to może być ciężko upchać ?
Cytat:
Zamieszczone przez
mowso
Dziekujemy za zdjęcia :) - czyli jak by się chciało OM-D z kitem plus 25/1.4 plus 45-150 to może być ciężko upchać ?
Nie da się.
Moim skromnym zdaniem najszersza ofertę do mikrusów ma firma Crumpler.
Można sobie dobrać odpowiednią torbę do ilości posiadanych szkieł.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
skrzynka97
Nie da się.
Co się nie da ? 45-150 Panasa ma wymiary 62x73 a 40-150 olka 63,5x83 czyli pana jest o 10 mm niższy. A 25 f1,4 to tylko 54,5x63. Jedno szkło z jednej strony a drugie szkło z drugiej. Kit z body w środkowej komorze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Co się nie da ? 45-150 Panasa ma wymiary 62x73 a 40-150 olka 63,5x83 czyli pana jest o 10 mm niższy. A 25 f1,4 to tylko 54,5x63. Jedno szkło z jednej strony a drugie szkło z drugiej. Kit z body w środkowej komorze.
I torba wypchana jak balon, jedną ręką szkła nie wyjmiesz.
Ale jak komus podoba się ten model to jest większy Messenger 150, ale jest też głębszy, więc nie do końca się sprawdzi.
Bajki prawisz. Na moim pierwszym zdjęciu w torbie jest wszystko upakowane i gdzie ten balon ? Wiem , że nie jest to torba do końca do bezlusterkowca bo wiekszość na rynku jest do lustrzanek , ale spełnia moje oczekiwania. Tez myślałem o 150 ale komory sa za głebokie , a pietrowo nie zamierzam sprzetu upychac.
Tak się zacytuję
Cytat:
Zamieszczone przez
jendrusz
Doskonale spisała się na trekingu. Pomieściła omd z dwoma gripami(trochę na wcisk) z przypiętym 12-50 i pod spodem S 8 lub na odwrót. Łatwo można ją przymocować do plecaka poprzez dwa małe karabinki (jak zresztą wszystkie kabury).