Odp: Voigtlander Nokton 17.5mm f/0.95 Aspherical m43
Cytat:
Zamieszczone przez
wyrwiflak
pers - a dlaczego niby nie można mieć nexa i pena NARAZ? O dziwo (albo i nie) u mnie w domu te sprzęty się ładnie uzupełniają.
Ale ja nic takiego nie napisałem. Chodzi mi tylko o to, że na forum m4/3 ciągłe negowanie tego systemu mija się dla mnie z celem. Gdybym posiadał NEXa i m4/3 i stwierdził, że NEX jest o niebo lepszy to może napisałbym o tym kilka postów i tyle w temacie. Szkoda by mi było czasu na ciągłe wojny z miłośnikami tego systemu. Ale jak wczesniej napisałem akceptuje, że ktoś to może lubić.
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Chodzi mi tylko o to, że na forum m4/3 ciągłe negowanie tego systemu mija się dla mnie z celem.
Podejrzewam, że niedługo będzie to mniej lub bardziej oficjalnie zakazane/zwalczane. Przy okazji spodziewam się, że nastąpi zwrot o 180 stopni jeśli chodzi o recenzje sprzętu Oly na wszelkiej maści blogach, stiwach i innych Lu-La portalach uznanych autorytetów.
Imho jednak wygranymi będą nexiarze*, kiedy tylko dostaną szkła Zuiko w srebrnych plastiku ze znaczkiem Sony.
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Gdybym posiadał NEXa i m4/3.
Spokojnie, Słone FuFu "w Nexie" jest chyba bliżej niż myślimy. Niech zrobią takie nasze 20/1.7 i wreszcie mamy następcę LX3/GF1 :)
* - szczęsciarze
Wystarczy jak Sony odkręci Zeisa 35/2 z RX1 i do body w rodzaju NEX-7 da matrycę FF.
Pokazali, że matryca FF zmieści w bagnecie E, więc jak tylko sprzedadzą dość RX1, to będą to mogli sprzedać jeszcze raz ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
epicure,
polecam podzwigac takie mk2 z dwoma l-kami i lampa, duzo tego nie ma ale przez pare godzin chodzenia gwarantuje kregoslup do wymiany po jakims czasie, a dzieci maja w tornistrze o duzo za duzo, wszystkie te ksiazki i cwiczenia powinny lezec w szkole w szafce.
pozdrowionka
Kolega wyjął mi to z ust - wystarczy 5D + 24-105 (nawet bez lampy) i po całym dniu mamy dość. Przynajmniej ja miałem..