Odp: Problem z obiektywem
Cytat:
Zamieszczone przez
cissic
MZ ciagle sie wlecze, ale ta kase niczego wiecej nie mozna od Olka oczekiwac
Z E3 jest wiele lepiej, ale nadal sobie nalezy uzmyslowic fakt, ze sam obiektyw nie nalezy do miszczow predkosci, dlatego kosztuje niewiele jak na tele i pamietajac o tych ograniczeniach nie oczekiwac bog wie czego.
Do spelniania takich oczekiwan sa inne szpeje za inne pieniadze;)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Z E3 jest wiele lepiej, ale nadal sobie nalezy uzmyslowic fakt, ze sam obiektyw nie nalezy do miszczow predkosci, dlatego kosztuje niewiele jak na tele i pamietajac o tych ograniczeniach nie oczekiwac bog wie czego.
Do spelniania takich oczekiwan sa inne szpeje za inne pieniadze;)
warto jeszcze pamietac o pieknym mydle na koncu, ale to i tak calkiem dobry obiektyw. zawsze mam go w gorach podczas lazikowania
Dodam swoje trzy grosze, choć nic odkrywczego nie powiem...
Niedawno nabyłem swój 14-54 II (używka), wcześniej czasami pożyczałem od kolegi, i jestem zachwycony! Szybki, celny, wygodny... Mam też od dawna 70-300 i poprostu znam jego ograniczenia, wiem do czego mogę go wykorzystać... Trzeba poznać swój sprzęt,poznać jego możliwości i ograniczenia, eksperymentować, szlifować swoje umiejętności, "zgrywać" się ze sprzętem a na pewno będzie coraz lepiej się układała Twoja współpraca z aparatem :-)
PS. I jak przedmówcy - ja też dziwię się, że 14-54 nie jest szybszy od 14-42... Mój śmiga jak złoto... :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
herbie_mp
Dodam swoje trzy grosze, choć nic odkrywczego nie powiem...
Niedawno nabyłem swój 14-54 II (używka), wcześniej czasami pożyczałem od kolegi, i jestem zachwycony! Szybki, celny, wygodny... Mam też od dawna 70-300 i poprostu znam jego ograniczenia, wiem do czego mogę go wykorzystać... Trzeba poznać swój sprzęt,poznać jego możliwości i ograniczenia, eksperymentować, szlifować swoje umiejętności, "zgrywać" się ze sprzętem a na pewno będzie coraz lepiej się układała Twoja współpraca z aparatem :-)
PS. I jak przedmówcy - ja też dziwię się, że 14-54 nie jest szybszy od 14-42... Mój śmiga jak złoto... :mrgreen:
A jakie body?
O, sorry, nie napisałem :lol: człowiek czasami zakręcony jest... :razz:
Moje body to E-510. Generalnie mam taki zestaw jak Ty, plus kitowe obiektywy i FL-50R :grin:
Powiem jeszcze tylko tyle, że jak kupiłem 14-54, to znowu zacząłem nosić aparat w plecaku na codzień :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
herbie_mp
O, sorry, nie napisałem :lol: człowiek czasami zakręcony jest... :razz:
Moje body to E-510. Generalnie mam taki zestaw jak Ty, plus kitowe obiektywy i FL-50R :grin:
Powiem jeszcze tylko tyle, że jak kupiłem 14-54, to znowu zacząłem nosić aparat w plecaku na codzień :mrgreen:
Muszę porównać z kimś kto ma ten sam obiektyw co ja, wtedy pewnie wszystko się wyjaśni.
No przecież piszę, że mam to samo plus inne szpeje :wink:
E-510
14-54 II
70-300
Wal do Katowic, to się zgadamy :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
herbie_mp
No przecież piszę, że mam to samo plus inne szpeje :wink:
E-510
14-54 II
70-300
Wal do Katowic, to się zgadamy :mrgreen:
hehe no właśnie o to mi chodziło z tym porównaniem, że muszę jak niewierny Tomasz wziąć do reki i nacisnąć spust migawki:) A tak na poważnie ja generalnie jestem dość przewrażliwioną osobą więc nie wykluczam, że to ja mogę się mylić i co dla mnie jest wolne przez innych może być szybkie. Chyba z lekka zboczenie zawodowe. Pozdrawiam i dzięki za odp.
No toż właśnie o to mnie chodzi... :razz: Masz okazję być w Katowicach w najbliższym czasie (byle nie w ten weekend, bo mnie nie będzie)? :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
herbie_mp
No toż właśnie o to mnie chodzi... :razz: Masz okazję być w Katowicach w najbliższym czasie (byle nie w ten weekend, bo mnie nie będzie)? :smile:
Niestety żadnej, ale postaram się dorwać kogoś z Warszawy. O teście poinformuję jeśli chcesz, zobaczymy co z niego wyjdzie:)