? Jaki chamstwo - to irona najwyżej, może z nutką sarkazmu;)
Nie denerwuj się.
Wersja do druku
? Jaki chamstwo - to irona najwyżej, może z nutką sarkazmu;)
Nie denerwuj się.
[OT]
The z00m dlaczego zakładasz, że wszyscy są młodsi od Ciebie :twisted: Nie możesz do wszystkich zwracać się per "dzieciaku" :razz: Małolacie jeden :mrgreen: Najpierw głosowałeś na PiS a teraz na wyspy uciekłeś :twisted:
[/OT]
;)
Niewazne... :D
W Swinoujsciu spadl snieg!
Biore moj szczyt technologii i biegne nad kanal wykonac kolejne zdjecie stulecia! :mrgreen:
...ciekawe ,ilu spotkam z aparatami???
A co użytkownicy E-1 sądzą o programie tematycznym zwanym ISO1600 i ISO3200?
Durnotryb czy uzyteczna funckcja?
PS. E-1 ma sprzetowo max. iso800, reszta to mistyfikacja.
Masz wybór: albo korekta ekspozycji in minus, a potem in plus na kompie, albo ustawienie ISO3200. Jeśli ktoś często tego używa to może być przydatne. To nie jest program tematyczny tylko zwykła pojedyncza funkcja. W E-300 już ISO 800 jest tak samo programowe.Cytat:
Zamieszczone przez skow
Szkoda, że nie chciałeś przeczytać tego co wcześniej napisałem. Możesz wysłać swój pilot w kosmos jako komputer nawigacyjny - zobaczymy jak daleko dolecisz. Może wtedy zrozumiesz różnicę między zwykłym bananem a chiquitą :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez blacha
Niestety musze Cię zmartwić - ma znaczenia nawet dla Ciebie. Starym, analogowym małym obrazkiem wykonasz lepsze jakościowo zdjęcia niż E-500, nie mówiąc już o średnim formacie, którym jest Hassel. Nie mowię tego ze złośliwości - takie są fakty, które znam z autopsji.Cytat:
Gdyby każdy fotograf chciał sprzedawać co roku cały swój sprzęt, bo własnie wyszły nowe wersje to w krótkim czasie by zbankrutował.Cytat:
Masz na to jakiekolwiek dowody? Rozmawiałeś z inżynierami z Olympusa?Cytat:
Zamieszczone przez siwyjohn
Jedyne co jest pewne to to, że w E-300 w menu jest mozliwość blokowania użycia tych czułości (jako nie zalecane)
W E-1 ISO 1600 i 3200 są włączane jako ISO BOOST, w E-300 tak samo ISO 800 i 1600, więc uważam, że również są programowe. Skoro sam nie jesteś pewien, to dlaczego się czepiasz szczegółów? Jeden użyje, drugi nie - nie warto przelewać przez to krwi ;) Nie mam E-300 - Ty masz, więc sobie możesz sprawdzić jak jest naprawdę - chętnie dowiem się czegoś na ten temat.Cytat:
Zamieszczone przez skow
Jak ktoś już wspomniał tylko innymi słowami, każda z tych lustrzanek stanie się narzędziem profesjonalnym w rękach profesjonalisty.
Nie muszę sprawdzać bo to już wcześniej sprawdziłem.Cytat:
Zamieszczone przez siwyjohn
E-300 i reszta zachowują sie tak jak by miały wszystkie czułości sprzetowe.
E-1 max. iso800. W iso1600, iso3200 RAWy są niedoświetlone o 1EV i 2EV
Wszyscy obrońcy E-1 wysuwają argumenty o jego solidności i ergonomii tylko nikt tego nie kwestionuje. Sam parę razy pisałem, że nastepca powinien mieć nowe bebechy w starym korpusie (przynajmniej by grip pasował).
Ktoś tu fajnie napisał, że "profesjonalne zdjęcia to takie które mozna sprzedać". Widziałem zdjęcia z E-400 na ISO1600 i naprawdę nie widzę obecnie wyższości E-1