33 widział bym trochę ciaśniej :) 34 ostrość Ci chyba uciekła:roll:
Wersja do druku
33 widział bym trochę ciaśniej :) 34 ostrość Ci chyba uciekła:roll:
Dzięki za komentarze :-) Rzeczywiście ostrość na 34 trochę uciekła - albo przy kadrowaniu gdzieś uciekła mi ręka, albo przy wciskaniu spustu migawki (ostrość jest na ręce, tam na pewno nie celowałem, więc problem leży przy zmianie kadrowania, w tym momencie trochę brakuje więcej pól AF :-))... Niestety jeszcze mam lekkie z tym problemy przy fotografowaniu przy f/2. Co do ciaśniejszego kadrowania 33 to chciałem po prostu zostawić trochę więcej miejsca modelce ;-)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Kolejne zdjęcie z tego samego dnia, proszę o ocenę :-)
35
No i może kryształek który miał być punktem zaczepnym sesji:
36
35 bardzo fajna ,przyjemna w odbiorze ale to tylko moje zdanie ,krysztalek chyba troche ciasniej i wyprostowac ale znowu ,to tylko moje zdanie :)
sory ze ingeruje ,a jak ty to widzisz ?? jesli masz cos przeciwko to usune ...
Judasz dzięki za komentarz :-). Co do kryształka to jakoś najbardziej taki kadr mi spasował - nie chciałem ciąć ręki mimo iż nie jest tematem zdjęcia, a jak próbowałem kryształ prostować to zaraz nienaturalnie krzywo zaczęło tło wychodzić - po prostu leży on krzywawo na ręce :-).
Oczywiście nie mam nic przeciwko ingerencji w moje zdjęcia, wręcz lubię poznawać innych wizję co do moich zdjęć :-)
IMHO mi się bardzo podoba, to że proporcje sa nienaturalne dla mnie jest atutem.
Modelka tak ale miejsce gdzie zostala fotka zrobiona nie .. (chodzi mi o schody) Co do drugiej fotki to po poprawce calkiem fajna fotka.
Modelka ładna, wszystko sie świetnie komponuje ale na schodach niepotrzebnie plamy widać.
Temu przerobionemu szkoda uciętego kciuka
Dzięki ludzie za komentarze, rzeczywiście te brudne schody trochę źle komponują się ze sterylnością całej fotki...
Już ostatnia seryjka zdjęć z tej sesji :-)
37 po prostu modelka
38
39
Proszę o ocenę oraz wszelkie porady dotyczące zarówno obróbki jak i niewłaściwego doboru ujęć czy też kompozycji zdjęcia :-) Wszelkie pomysły jak udoskonalić obróbką te zdjęcia jak zawsze mile widziane :-)
Masakrycznie wyszła obróbka... paskudnie.
37 za mało światła na twarzy
Modelka ma bardzo sympatyczną twarz :wink: