Kurcze. Twoje makra to wyższa szkoła jazdy. Świetny wątek. Podziwiam co robisz i czeka na więcej.
Makro to jest to, co lubię najbardziej.
Pzdr.
Wersja do druku
Kurcze. Twoje makra to wyższa szkoła jazdy. Świetny wątek. Podziwiam co robisz i czeka na więcej.
Makro to jest to, co lubię najbardziej.
Pzdr.
Trochę odświeżę swój wątek - wstawiam kilka zdjęć cebulic z mojego ogrodu.
Byłbym wdzięczny jak nie przejdziecie obok nich obojętnie.Wszystkie były robione ZD70-300 bez makrokonwentera 1Załącznik 31352
2Załącznik 31353
3Załącznik 31354
4Załącznik 31355
Ach, czwóreczka wpada w oko. Kwiatek ładnie się wyłania z tej rozmytej GO. Reszta fajna, wiosenna, ale moim zdaniem własnie to zdjęcie jest najlepsze.
3 podoba mi się najbardziej. 2 zupełne przeciwieństwo. Na obu jest kępka kwiatów, ale na 3 kilka z nich jest ostrych kilka przed i kilka za płaszczyzną ostrości. Dodając fajnie rozmyte tło - wychodzi bardzo przestrzennie. Pszczoła też wiedziała gdzie usiąść :grin:. Szkoda, że chociaż jeden listek nie załapał się na ostrość, np po prawej jako przeciwwaga dla pszczółki Maii, cóż ni można mieć wszystkiego. I to są powody dla których 2 mi nie leży - kępa kwiatów, a tylko jeden ostry - nasuwa mi się pytanie (retoryczne) po co ta reszta?. 1 i 4 oceniłbym pomiędzy tymi dwoma (2 i 3) i choć 4 zdecydowane wyżej - na obu tło za bardzo dominuje. 4 będzie bardzo fajna gdy obetniesz ją do układu poziomego - szerokość tak jak jest, wysokość - tak jak wyjdzie z proporcji, ale tak by ten dolny, rozmyty też został.
Do licha, kusi mnie i kusi ten 70-300 gdy widzę takie fotki. Szkoda, że zwrot gotówki od Olka już się skończył - przy następnym chyba kupię.
-----------------------
Zerknąłem na poprzednią stronę - świerszczyki ŚWIETNE. Aż mi ślina pociekła :-P. Trudno wybrać najlepsze, może 1 i 5? "Idę" oglądać wstecz resztę.
-----------------------
"Poszedłem", zobaczyłem, zaniemówiłem. Świetne makro. Dobrze, że odgrzałeś wątek.
4 - zdecydowanie.
Pozdrówka.
Przy okazji - Raynoxa zakładałeś na oba obiektywy? Chodzi o te zdjęcia z wątku.
Tak na obydwa,stosowałem poza nimi jeszcze makro 35mm
Witam
Oto kolejna seria z wiosennych spacerów, ponownie wszystkie robione ZD70-300 1Załącznik 31424
2Załącznik 31425
3Załącznik 31426
4Załącznik 31427
5Załącznik 31428
6Załącznik 31429
Najbardziej podobają mi się 2 i 6. Szkoda, że biedronka pochlapana.
Szkło "gołe" czy z Raynoxem?
Witam
Wszystkie zrobione gołym ZD70-300