Tak sobie czytam, przyglądam sie i wychodi mi, że chyba kupno 35mm będzie lepszym rozwiązaniem, niz 50mm... a w pszyszłości dokupi się stałke leici ;)
Wersja do druku
Tak sobie czytam, przyglądam sie i wychodi mi, że chyba kupno 35mm będzie lepszym rozwiązaniem, niz 50mm... a w pszyszłości dokupi się stałke leici ;)
Witajcie,
Ufff tak na gorąco...
No i stało się koledzy. Po przeczytaniu poszczególnych postów i obejrzeniu zdjęć zwłaszcza od robin`a102 oraz Jeronimo Zuiko Digital 35mm f3,5 Macro leży na moim biurku :mrgreen: . Pierwsze wrażenia są OK ale mój ty Boże jaki to ma malutki otworek ;) . Gdyby robinie102 nie Twoje porównanie do 20gr pomyśałbym że to chyba jakieś jaja :mrgreen: . Tylko na chwilkę podpiąłem go pod body. Na zdjęcia czas przyjdzie później bo jestem w pracy. Ale podpinał się ciasno, zupełnie inaczej jak 14-54 i 40-150. Dużo ciaśniej.
Zakupiony w fotozakupy.pl Kraków. Obsługa jak dla mnie poraz kolejny na najwyzszym poziomie. Jeszcze raz gorąco ich polecam.
Później podzielę się moimi wrażeniami z działania szkiełka.
Najgorsze że znowu jest dla mnie krytyczny okres pod względem czasu.
Dzięki chłopaki za pomoc w podjęciu decyzji o zakupie tego śmiesznego malucha ;)
Pozdrawiam
nurek
Od paru dni i ja usiłuję z niego coś "wycisnąć".
Oto próbki.
naczytałem się, naoglądałem i apetyt na szkiełko mam ogromny. Pozdrawiam :D
naprawdę warto kupić , sporo sie można przy okazji nauczyć.
potwierdzam i nie zaprzeczam ;) z trzech amatorskich obiektywow to jest moj ulubiony
W linku kilka urlopowych fotek zrobionych stałką 35mm
https://forum.olympusclub.pl/-vt7706.htm#58138
A poniżej przekorny portret złośnicy dla tych co nie wierzą , że da sie robić portreciki tym obiektywem - wykonanie E-300 plus 35mm
http://i62.photobucket.com/albums/h1...P6171756mm.jpg
Tym obiektywem da sie focic wszystko ;-)Cytat:
Zamieszczone przez robin102
Ja ostatnio postanowielem zrobic sesje przy moich halogenach.... no i nie do konca jest tak fajnie. Obiektyw jak juz zlapie ostrosc to zdjecie wychodzi ostre jak zyleta! jednak jesli oswietlenie jest nienajlepsze i nie zlapie odrazu ostrosci no to caly "jezdzi" szukajac ostrosci. Podobnie sie zachowuje przy AFie i probie zrobienia ze zbyt bliskiej odleglosci macro. Cale to 'szukanie ostrosci' troche jednak trwa... no i modelka moze sie zniecierpliwic lub scierpnac w jakies pozie :D
te szkielko mnie ciagle zaskakuje :D
(obiecywalem sobie ze juz was nie bede gnebil moimi testami no ale dzis zrobilem wyjatek...)
polowalem na tego pajaka (robilem zowu male testy z GO i przeslonami itp.)
no i przy okazji upolowalem tego wielkoluda:
(lekko zaszumiona fotka bo musialem ISO200, brak statywu)
Robin, nie wyostrzyłeś foty po zmniejszeniu w programie. Przy zmniejszaniu mocno leci ostrość.Cytat:
Zamieszczone przez robin102