-
Swego czasu napisałem dwa posty na temat zdjęć Rafała, coś w stylu, czy to co pokazał, jest etyczne (etyka w fotografii, to zupełnie oddzielny temat). Muszę przyznać, że podziwiam jego konsekwencję w poznawaniu ludzi, podchodzeniu do nich i ich problemów i bezkompromisowego pokazywania efektów. To dobrze, że kogoś Takiego na forum mamy. :!:
-
Excel, Piotr, wielkie dziękju za ciepłe słowa.
-
excel (i inni) jak macie tylko cos na mysli i chwile czasu dla komputera, to sie nie stresujcie i dzielcie sie swoimi spostrzezeniami, odczuciami. dyskutujcie na tym forum dyskusyjnym, bo wiem po sobie, ze to jest bardzo przydatne mlodym fotografom. tresciwe rozmowy pozwalaja lepiej zrozumiec meandry tej sztuki.
-
Cześć
Odnośnie fotek od 152 -160 ja dokładnie tak świat widzę, kiedy nie włączy mi się STOP podczas imprezy :) Moim zdaniem fajnie oddają klimat.
Pzdr
-
Kolejna fota to HDR z jednego RAWa. Sam nie wiem co o niej myśleć. Czy to jeszcze fotografia, czy grafika? Prócz obróbki HDR Photomatixem dodałem w PSie winietę.
163
-
Podoba się, czujesz blusa, lubię te kilimaty.
-
1 załącznik(ów)
Jeśli, można, a czuję, że w Twojej garelii nie bardzo, ale co tam, Ty mi kadrujesz i dzięki za to, to ja tobie wstawię w klimacie.
-
Piotr, nie ma sprawy. Fajne zdjęcie, szkoda że gość ma takie "dyskotekowe" okulary. Nie bardzo pasują do harleyowca ;) .
-
Rafał,
Ostatnia Twoja fotka, aczkolwiek podkręcona graficznie, pokazuje moment, chwile, tuż po przyjezdzie lub odwrotnie - tuż przed wyjazdem. Harlejowiec ujety troche z przysiadu jest umiarkowanie uniesiony, caly skorzany, a jego maszyna jest ujeta w perspektywie, co ladnie zamyka scene. Tlo trochę gadatliwe, ale moze być, ponieważ ten gosc wybral sie do miasta, co widać właśnie w tle.
Razi mnie duzy kontrast w strefach konturów, szczegolnie cieni na chodniku oraz poświata wokół profili, szczególnie nad kaskiem. Fotka wygląda jak wyprana i przysłonieta celofanem. To takie moje obrazowo przedstawione wrazenie.
Na jej przykladzie mozna dyskutować na temat zasiegu ingerencji PS w zdjęcie - co obrobka zabiera obrazowi, a czego dodaje i czy w ogole mozna mowic, ze coś odbiera, poniewaz mozna potraktowac PS jako narzedzie, takie samo, jak pędzel. Tego sie nie rozstrzygnie jako tematu globalnego, szczegolnie w naszym kraju, gdzie bardzo dużo ludzi jest na nie, na nie-tak, na nie-nie, na tak-ale, a własnie ze tak... itd., na dowolny temat. Natomiast ja uważam, że jeżeli ingerencja jest, to musi być mocno uzasadniona, wtedy moge przyjac wszystko, nawet zamianę zdjęcia na plakat w trzech barwach.
Pzdr, TJ
-
nie no rafal, te zabiegi schrzanily ci zdjecie.. ciemne rzeczy na motorze koloru dostaly, reczta jakas przygaszona. no i te aureole!!
zakladam hdr-agnostic-front-club. wanna join?