Czesc,
pozwolilem sobie odrobine zmienic drugie zdjecie - wydaje mi sie, ze balans bieli jest teraz lepszy - ale w sumie to kwestia gustu.
Jesli autor ma cos przeciwko temu, to natychmiast je usune.
Wersja do druku
Czesc,
pozwolilem sobie odrobine zmienic drugie zdjecie - wydaje mi sie, ze balans bieli jest teraz lepszy - ale w sumie to kwestia gustu.
Jesli autor ma cos przeciwko temu, to natychmiast je usune.
autor nie ma nic przeciwko :) he he
zdjecia łabędzi nie były poddawane obróbce. jedynie zmniejszony format.
@krzwoj: W jakim programie poprawiłeś biel ??
Nie zrobilem nic specjalnego - wystarczylo tylko w Photoshopie uzyc opcji AutoColor.
@vodnik: dzięki za rady. na pewno skorzystam :)
A mnie pierwotna wersja bardziej się podoba, jakoś ciepłe kolorki mi tu bardziej pasują ale to kwestia gustu. Znam ludzi co mają cyfrówki i wogóle nie zmieniają WB, zawsze używając "słoneczka" czyli tak jak na analogu wychodzi.
Niekoniecznie, blona ba duzo wieksza rozpietosc tonalna niz matryca, dlatego stosuje sie algorytmy przesuniecia punktu bieli.Cytat:
Zamieszczone przez marekfe
Patent na zdjęcia makro z makro dopalaczem zaczerpneliśmy od No-Sahdow Kick'a. A oto pierwsza próba z naszego aparatu :
:x :wink: 8)
kurde wyjatkowo duza go, jak ja sie bawilem w taki sposob to najlepiej wyszlo mi takie cos [ nie kadrowane ] http://watchmaker.webpark.pl/bobki.jpg
podoba mi sie
:D Jak na makrodopalacz i pierwsze próby to ekstra. Zdjęcie wyszło całkiem ostre. Jeśli to ma być ocena zdjęcia, to powiem że nie podoba mi się ten żółty kolor, czy tak miało być, czy to źle ustawiony WB? :x
Zapytam jeszcze z ciekawości, z ręki czy ze statywu?
Pozdrawiam
@No-shadow Kick:
Zdjęcie nie jest do oceny pod kątem wartości artystycznych. Przy robieniu tego zdjęcia w ogóle nie ustawialiśmy parametrów, zeby zdjęcie wyszło doskonałe. Testowlismy turbodopalacz i jego możliwości. Mieliśmy niezłą zabawę :P.
Zdjęcie robione ze statywu
8) :wink: :x :!: