q48 zdecydowanie najlepsze - bardzo fajnie wyszło msz :)
Wersja do druku
q48 zdecydowanie najlepsze - bardzo fajnie wyszło msz :)
Na dobranoc jeszcze jeden portret "zamyślona" :)
Kadrowo i kolorystycznie najbardziej 50 mi odpowiada, ciepłe, jesienne zdjęcie. Chociaż jeśli chodzi o ostrość i naświetlenie zdjęcia to pod tym względem 48 jest lepsze, bo to ostatnie trochę rozmydlone i przepał na nosie. A tak swoją drogą ciekawa jestem jak wyglądają pełne kadry i dlaczego na 48 dziewczynę postanowiłeś tak bardzo centralnie umieścić w kadrze. Pytam poważnie, nie znam się na portretach, nie mam jeszcze wyczucia, gdzie można ciąć, żeby nie było za ciasno i żeby nie wyglądało na przypadkowe kadrowanie. Nie wiem, czy zasada mocnych punktów obowiązuje w portrecie, ale pozwoliłam sobie 48 przekadrować i wyszło mi tak:
Ciezko mi oceniac portrety, gdyz sie nie znam, pozostawie to tym, ktorzy maja lepsze umiejetnosci, od siebie dodam, ze oczy za bardzo gina w calosci, a oczy to baaardzo wazna czesc portreu moim zdaniem.
Generalnie podobaja mi sie te zdjecie mucio:)
Portret na zdjęciu 48 bardzo udany i fajny moment trafiłeś. Po przekadrowaniu przez Agulkę moim zdaniem ładniejszy. Mam tu na myśli bardziej jakby portretowy bo część tła została weliminowana. Podobnie rzecz ma się na 50 ładne zamyślenie modelki ale mimochodem zachacza się o ładne jesienne tło którego powinno być przy portrecie zdecydowanie mniej.
Michalzolnowski... żonę foć :)
sorki Forever z offtop
Moja "modelka" to też moja żona (ale w przyszłości) :)
ttiaaaa :-)
żeby ona jeszcze chciała być focona i umiała się przy tym naturalnie zachować...
a tak zostaje mi namawiać kuzynki... może w końcu którąś namówię...
:esystem2:
Koniecznie musisz ją namówić :) Ty musisz sprawić by swobodnie się czuła :)