heh dobra kalkulacja :)
Wersja do druku
heh dobra kalkulacja :)
56 skromny temat ale bardzo ładnie przedstawiony. Kompozycja gdzie schody prowadza w dół, po prawej wyrastające drzewko, jako ramy zarys zrujnowanych podłóg, na koniec grafitti na scianie. Myslę, że to starannie przemyslane zdjęcie.
Wiejo, dziękuję za te słowa!
Ciąg dalszy z tego samego dnia, czyli dredowo-atomowo:
57.
58.
Marne te dwa ostatnie :???:
Na 57, nie wiem co chciałeś pokazać- niszczejące budynki czy nieciekawe niebo? Budynki ciemne a niebo za jasne.
Za 58, modelka powinna Cię zrugać, za ten czerwony nos :wink:. MZ, tonacja tego zdjęcia nie nadaje się do portretów (ale ja się na portretach nie znam). Gdyby w tle był jakiś pomnik, zamek lub inny tego typu obiekt, pomyślałbym- ot pamiątka, tu byłam. Tu kompletnie przypadkowy pstryk.
Oba zdjęcia mają cechę wspólną (poza tonacją)- obydwa są krzywe :-P
To jej czerwony nos; widocznie taki sie jej podobał:)
Prosty horyzont jest przereklamowany:) ale dzięki za opinię
może kolejne foto bardziej sie Tobie spodoba ;] również krzywe z niespodzianką:
59.
Na 57 sposób widzenia ruin wydaje się dobry ponieważ ciekawie pokazuje to skalę dewastacji szczególnie w kontekście oddalonych zamieszkałych zabudowań. Na nie w tym kadrze jest ilość praktycznie nic nie wnoszacego nieba. Myslę, że jak z tego zrobić kwadrat przekaz i czytelność zyskała by na czystości. 58- wycieczkowy portret. Odbieram to zdjęcie z sympatią głównie za sprawą modelki której nie przeszkadza zimna aura i jeszcze potrafi sie zdobyć na usmiech. Można dołączyć do tego wesołe oczy ale już starczy. Jak wiesz to co otacza modelkę jest za jasne ale coś za coś. Wybrałeś dziewczyne i dobrze. 59- ogrom ruiny przytłacza ale tak ujeta nie przekonuje gdyż uwaga rozkłada sie pomiedzy budynkiem a jego otoczeniem. W takich przypadkach lepiej aby dominował jeden temat.
1. zastanawiam się gdzie to....
2. widzę żarnowiec w tle i wszystko jasne :)
Co do zdjęć wszystko helmuth powiedział :)59 było by fajne gdyby nie samochód :) Byłeś może po drugiej stronie na fundamentach elektrowni ? tam jest też kilka fajnych miejsc :)
@Forever_k3w: A uzyskałeś pozwolenie od zarządcy obiektu, żeby tam wejść? Teren elektrowni jest chroniony, wiec wchodzenie przez płot nie jest zbyt dobrym wyborem.
@Wiejo: postaram się podobnych zdjęć nie popełnić:)
Widziałeś kiedyś tych ochroniarzy??..... ja tak tylko im widły i kalosze dać :D
Tak widziałem. Poza tym nawet jeśli ich nie widać, nie oznacza to, że można wejść na teren. Jak masz okno uchylone w domu, to też mogę wejść? Tylko foty chciałem porobić ;]