A to tutaj sie pochwale :P
A tak naprawde to chodzi o te żarówki które kupiłem ...
Dzisiaj dowiedziałem sie że dostane zlecenie fotografowania przedmiotów a konkretniej kosmetyków damskich na strone internetową ...
Zleceniodawca zyczy sobie na białym tle ... więc niech tak będzie :)
Po powrocie do domu stwierdziłem że poeksperymentuje czy w ogóle uda mi sie to zrobić ;)
Na początku byłem zawiedziony ...
Kolor produktu nie był taki sam jak orginał ... na dodatek tło mi sie popsuło :(
No i pojawił sie cień ...
Przy kolejnym podejściu stwierdziłem że pobawie sie w wariacje i zrobie z odbiciem ...
Spodobało mi sie to ze wzgledu na światło na produkcie ... Lecz odbicie jakos mi nie pasowało no i niestety mam porysowana szybe :)
Winieta na dole to efekt 1/250 ;) Zabawa WB w aparacie i do żarówek dodane światło flesza ;)
No i potem sama zabawa żarówkami i sposobami odbicia swiatła w celu zniwelowania cienia ;)
Powyższe zdjęcie to tylko konwersja do kwadratu i wyostrzenie ...
Więc podsumowując z zarówek jestem zadowolony ... przydałaby sie jeszcze jedna taka żarówka ... może zanim dostane zlecenie to sobie ją zakupie ...
Nie miałem okazji testować żarówek na modelach (innych niż ja) ale do zdjęć produktów polecam ... wystarczy zmienić WB na taki jak żarówki (w tym przypadku 2700K) i bawić sie czasem i przysłoną ;)
Myślicie że zleceniodawca będzie zadowolny ?? ;)
P.S. Produkt na zdjęciach to tylko produkt testowy ... nie mam pojęcia jak będą wyglądały produkty które będe musiał fotografować ....