www.niebiescy.pl/galeria te podpisane Matthi18 są moje i robione sigmą
Wersja do druku
www.niebiescy.pl/galeria te podpisane Matthi18 są moje i robione sigmą
Tak prawde mowiac to chetka mi przeszla na ten obiektyw po zobaczeniu orfow.Dziwnie rozszczepia swiatlo,moze to wina filtra.Jednak w domu robione tez rozszczepia,a te chyba bez filtra robione.Ciekaw jestem czy one wszystkie tak,czy Ty miales pecha.
W domu były robione bez filtra, dziś założyłem uv. Zdjęcia nie makro wychodzą lepiej jak na moje oko. Może tu też być wina nie doczyszczonej soczewki? Wczoraj lekka ją przetarłem i zaczęła sie cała smużyć...
Dodam jeszcze dwie fotki, tym razem golasy tylko zmniejszone, nie wyostrzone
Bym zapomniał lucca te orfy co widać domy to chyba z okna zamkniętego robiłem hehe sorka zapomniłem napisać ;-)
Jeju...a może by tak ktoś sfotografował coś innego jak te marne kwiatki? nie macie dostępu do jakiegoś ludka, który dał by się wykorzystac do kilku zdjęc? Mnie by interesowało kilka ciasnych portretów oraz zdjęcia całych postaci (mieszcacych się w kadrze z małym zapasem..) na pełnym otworze przy różnych ogniskowych zaczynajac od 70mm na 200mm kończąc, może byc ze skokiem do 30-50mm?
Zdjęcia kwiatków miały co innego pokazać wystarczy przeczytać uważnie....
Z portretów mam takie coś póki co, może być???
Póki co sampelki lekko niezachęcające...
Ale tez z kieszeni wyciaga dwa razy wiecej.Tu nie chodzi o porownanie do innych szkiel,a juz napewno do szkla z wyzszej polki.
Ja chyba bym sie pokusil o serwis,dlatego,ze nie do przyjecia sa wyciagniete poza kontur cyjany i czerwienie(fotka pana w domu-reka na dole),(bialy kwiatek i cyjany w platkach).
Chyba,ze zrobisz jeszcze raz bez zadnych filtrow,chociaz ta fotka w domu pokazuje,ze jednak serwis potrzebny.
Nie po to zycie ryzykujesz w pracy dla pieniedzy,zeby je wydawac na towar co nie odpowiada jego klasie.