-
Heh... Ostatnia fota pominięta milczeniem... Chyba szczęścia nie miałam ;)
Wobec tego zapodam kilka zdjęć z jednodniowego wypadu do Lwowa (pogoda była "pod psem" - mimo, że to już kwiecień... - człek myślał tylko, żeby wleźć do ichniego baru i napić się miodowej wódki z percem :grin:) Polecam! Ale wrócić się tam chce, oj chce...
24/ Lwów - relikt marki GAZ
25/ Cmantarz Orląt Lwowskich
I tu nie mogę się zdecydować... 2 x graffiti:
26/ Graffiti 1
27/ Graffiti 2
-
24 - super, ale można było więcej miejsca z lewej zostawić.
-
23- same kształty na tle ciemnego nieba raczej nie przyciągają wzroku,
24- epoka się zatrzymała na tym kadrze,
25- ładnie zbudowany kadr z tym, że tabliczka skupia nadmierna uwagę /chyba, że to ktoś kogo w Twoim zamierzeniu należało wyeksponować/,
26- świetne malunki
27- zdjęcie jakby ktoś stworzył sobie kolorowy świat za kratami lub go bronił moim zdaniem ma dużo głębszą treść od 26. Pozdrawiam.
-
Dla mnie dwie ostatnie, bardzo udane.
Świetna, żywa ale nie pstrokata kolorystyka a ostni rownież ciekawie skadrowany.
Przodek naszej "Warszawy" też bardzo udany, zdjęcie ma klimat wczesnych lat sześćdziesiątych.
-
Przy tym zdjęciu z warszawą to bym się nawet pokusiła o lekkie stylizowanie albo przynajmniej B&W. Fajne.
Podoba mi się też grafiti ale to nie Twoja zasługa jeno malarzy graficiarzy :P (chociaż ten ostatni kadr z kratą niezgorszy).
-
A to? Oj wskoczyłoby się do ciepłego morza...
28/ Mimo zakazu...
-
Zastój straszny w moim wątku. Pewnie nieciekawy... Ale mimo to podejmuję znów próbę i wrzucam 2 foty. Mnie sie podobają ;) Ale jak to Rafał Czarny stwierdził: "Grunt - to dobre samopoczucie" :)
29/ Samotność
30/ Wytrwała bestia ;)
-
28- groteskowa a wręcz śmieszna pozycja lecącego ku wodzie mężczyzny jest motywem tej fotki dopiero później wzrok trafia na tablicę z zakazem kąpieli. Ciekawy kadr.
29- trafiła mi do przekonania kompozycja jest nietypowa i przykuwa wzrok / papierosa klonem /
30- mówią, że na piasku nic nie wyrośnie a tu proszę jaki dorodny.
-
29. - Samotność - bardzo podoba mi się kadr i kolorki. Oszczędne i nieprzegadane. No... może tytuł trochę pretensjonalny... ;)
-
28, za przedmówcą, najpierw wzrok zatrzymuje się na skaczącym a napis z zakazem kąpieli jest puentą zdjęcia.
MZ, tytuł tylko przeszkadza, nakazuje jakby od razu, na co mamy patrzeć, czego szukać w kadrze.
29, tu akurat tytuł pasuję, kompozycja dobra, ciekawe spojrzenie góry, symetria...
Papieros przeszkadza, psuje nastroj fotografii.
30, dobrze zakomponowane, skadrowane, wyblakłe barwy pokazują, jak wypalone słońcem jest to miejsce.
Tytuł znowu chyba niepotrzebny.