Czyżbyś sugerował, że regulaminy i obostrzenia zabiły popRAWkę? :shock:
Wersja do druku
:mrgreen: ja siebie też nie.
---------- Post dodany o 10:32 ---------- Poprzedni post był o 10:30 ----------
Nie Heniu, nie regulaminy a podejście do popRAWki. Była fajna zabawa a zrobiła się niemal apteka, zmierzająca
w kierunku Nikoniarzy.
---------- Post dodany o 10:33 ---------- Poprzedni post był o 10:32 ----------
Uhm.. a zaj....te dopiero będzie. :wink:
Mocny i nieuprawniony zarzut, częściej widziałem używając tej terminologii "lenistwo" potencjalnych uczestników lub nadmierne udziwnienie tematów....
Pomijąc falę narzekań... także dyskusyjna teza.
By uzyskać porządny efekt należało wykonać HDR-a i/lub obrobić na warstwach i przede wszystkim poszukać właściwego, dla skóry i barw firmowych producentów alkoholu, balansu bieli.
Z wyników sądząc nie było to łatwe zadanie.
Na ciekawą etiudę (ćwiczenie) kadr w sam raz.
mam kilka zdjęć, które ostatnio zrobiłem i po obróbce nie jestem z nich zbytnio zadowolony. Może mógłbym któreś z nich zaproponować do popRAWki? W obróbce nie jestem jakoś specjalnie biegły i chciałbym zobaczyć co bardziej doświadczeni forumowi koledzy są w stanie wyciągnąć z tych kadrów?
Taka luźna propozycja, bo jeżeli przyznanie się do skaszanienia zdjęcia i braku umiejętności jego obróbki jest formą autopromocji to inaczej rozumiemy to pojęcie :) Może wrzucę wieczorem nieobrobione jpegi i zdecydujecie, czy warto się z nimi pobawić czy nie (bo to w końcu ma być zabawa?)
Czasem takie zabawy w ramach autorskiego wątku się odbywają i powiem szczerze wydaje mi się, że szybciej uzyskasz rezultat i ew. dyskusję w wątku autorskim, niż w popRAWce. Nie żebym oponował przed obróbką Twoich zdjęć w ramach popRAWki, ale chyba w wątku autorskim będzie szybciej :)
Nie ma skutków bez przyczyny.
Wydaje mi się, że dążenie autorów do wymyślania niejednoznacznie określonych tematów, spowodowało spadek zainteresowania zabawą.
Czyli wprawka dla tych, którzy posiadają odpowiednie programy i potrafią się nimi posługiwać. Nie każdy ma jedno i drugie.
Stąd małe zainteresowanie zabawą.
---------- Post dodany o 11:50 ---------- Poprzedni post był o 11:47 ----------
Masz swój wątek? Przecież nie musisz pytać co masz tam wklejać :-P
A56 gratuluję kolejnego zwycięztwa popRAWkowego!!!!
I proszę o RAW do następnej edycji.