-
Proszę o krytykę i rady.
Witam wszystkich serdecznie!
Fotografuję od mniej więcej półtora roku, od niedawna Olkiem E-500 z obiektywami 14-45 i 40-150 mm. Proszę o konstruktywną krytykę oraz rody i podpowiedzi.
Oto kilka moich strzałów:
1. Panorama Wrocławia
2. Huta
3. Huta 2
4. Shangri-la
5. Pewnego, ponurego dnia...
6. Przedwiośnie
7. I can fly
-
No masz farta,że możesz być w takim miejscu jak huta. Czerwony i czarny kolor to moje ulubione zestawienie . 3 jak dla Mnie super. A z czwórki zaraz wyleje się woda;)
-
Witaj.
Bardzo ciekawe zdjęcia,zapowiada się nie źle. ;)
Szczególną uwagę zwróciłem na fot.6,fot.7.
Zdjęcia z huty ciekawe,trochę jednak wywołanie nie pasuje mi do tematu.
Panorama Wrocka bardzo ładna.
Pozdrawiam.
PS;po wysłaniu posta,zmieniłeś 6-tkę,więc komentarz nie aktualny do tego zdjęcia.
Jak możesz,to unikaj tego rodzaju 'operacji'.
-
Myślę że nr 2 spokojnie by rozwaliła sporo fot z obecnej edycji OR "Ogień"
-
Panorama Wrocławia podoba się mi, jest bardzo "malarska". 5 również do mnie przemawia.
-
Dobrze zaczynasz - pewnie to nie tyle początki na fotografii co na Forum. Podobają mi się zdjęcia - jest motyw, pomysł na kadr - naprawdę OK. Ramki niekoniecznie, fota nr 4 - przesłodzony HDR też niekoniecznie. Reszta na duży plus.
-
Dobre zdjecia. Panorama miękka, dobrze przyzwajalna. huta gitarka. Najmniej mi pasuje hdr. nie do tej fotki, nie takie kolory.
pozdro
-
1 i 2 super, 3 to rewelacja dla mnie ! : ))
ale niestety 5 i 6 mi sie nie otwieraja : (
dawaj więcej :>
-
2 i 3 świetne, chociaż w 2 przeszkadza mi napis w LD
-
No ja tez nie bede orginalny - 2 i 3 sprawiły, ze nie moge od nich odlepić oczu :cool:
-
Przesłodzony HDR chyba usparwiedliwia jego tytuł ;)
Fajne fotki, trudno mi wybrac te najlepszą. Chyba oba obrazki z huty dlatego, że bardzo lubię takie motywy.
Panorama też miła oku a skacząca dziewczyna działa na moją wyobraźnię.
-
W moim odczuciu jedynka zmiata większość debiutów (może dlatego, że po półtora roku korzystania ze sprzętu!), które tutaj widziałem. Pozostałe są ciekawe, choć przesłodzone, zbyt odrealnione jak na mój gust.
Pozdrawiam i czekam na kolejne foty.
-
Dołączę do nieoryginalnych :) 2 i 3 niecodzienne miejsce i tak tam ciepło.
-
Uaktualnione
Podobno były problemy z 5 i 6 zdjęciem, więc wrzucam jeszcze raz...
5. Pewnego, ponurego dnia...
6. Zima
-
-
Witam
1, 2, 3 - te moim zdaniem najlepsze z pierwszej serii. Domyślam się, że huta to prawdziwa kopalnia industrialnych tematów. Mam nadzieję, że zaprezentujesz coś jeszcze z tego gatunku.
Bardzo podoba mi się nr 5. Baśniowy kadr.
-
3 mi się podoba,
4- aż oczy bolą - mi nie pasi
-
dla mnie 3 i 5; jeśli to tylko 1,5 roku prób, to muszę przyznać, że nie marnowałeś czasu... 1 też super, czyściutkie, schludne.
-
-
Fakt.
Ładnie wydobyłes promienie światła obróbką, podoba mi się.
-
Pieczołowicie obrobione fotki, w każdej jest jakaś koncepcja. Bardzo podoba mi się hutnik, pięknie sportretowany ogień i z wielką atencją ujęta postać rzemieślnika.
Portret lecącej dziewczyny dający napęd oczom. Zimowa droga zadowala kolorami, kompozycją, niedopowiedzeniem.
Podziwiam swobodę poruszania się w różnych tematach i klimatach.
Niekiedy hadeerkowe odrealnienie jest nadmierne, ale nie kłuje zbyt mocno w oczy.
Najbardziej podziwiam hutnika oraz drzewo z odlatującymi w stronę światła ptaszkami. Moim zdaniem - najlepsze fotki, bowiem ujarzmiłeś w nich światło. Najtrudnieszym jest uczynić światło posłusznym woli fotografa.
Wyrażam najwyższe uznanie.
Pzdr, TJ
-
konformistycznie- 5 najlepsza... zaryzykowałąbym nawet stowierdzenia- zajebista :mrgreen:
-
zdjęcie 5 ma wiele w sobie i do mnie trafia. fajnie wymyslone. Zimowy widok tez fajny, miekki, ale czegos mu brakuje. moze lepiej bez obrobki by bylo? hehee, nie moge uwierzyc ze to pisze:)
-
A co sądzicie o tym?
HDR + efekt ortona.
P.S.
Niedługo będzie kilka portretów... :grin:
-
nie lubie takich efektow jak na tym ostatnim zdjeciu, ale o dziwo [!] podoba mi sie. well done ^^
-
Niezły motocykiel. Obróbka mu posłużyła. Jedyne co mój zmysł ciężko akceptuje, to jego nachylenie, a w zasadzie postawienie w pionie :)
-
Bardzo ciekawe zdjęcia. Widać że starannie wybrane i przygotowane do pokazania na forum. MSZ najlepsze nr 5 - malownicze i trochę nierealne. Osobiście nie lubię zbyt mocnej obróbki, ale w Twoim wykonaniu jest naprawdę ciekawie...
Czekam na kolejne i pozdrawiam
-
Obróbka nie jest przesadzona, to moja wyobraźnia chyba wykracza trochę za realizm. Dziękuję wszystkim za miłe słowa. :mrgreen:
-
Niezła maszyna. tak jak za hdrem nie przepadam, tak tu sie sprawdził świetnie. też bardzo mi sie podoba
-
5 i motocykl świetne. W oko wpadła mi też zima
-
A tu zapowiedziane już wcześniej portrety. Od razu zaznaczam, że portretowanie to moja pięta achillesowa tak więc, proszę o rady i wskazówki.
1.
2.
3.
4.
Sesja wykonana dzisiejszego popołudnia. Strój i makijaż wedle mojej wizji, starałem się upodobnić modelkę do Bloodreayne'a, udał się?
Modelka: Magdalena Elbin :grin:
-
Co do ostatnich portretów to niestety leżą kadrowo.
-
A tak konkretnie, to co jest źle? Nie chcę w przyszłości popełniać tych samych błędów.
-
widac tylko 4 zdjecie... zmioeń hosting
-
Zdjecie 5 i motocykl zatrzymują na dłużej i wciągają odbiorcę. Portret widze tylko 4 nie przekonuje. Zardzewiała rura po prawej jest jak niedokończona rama i zamiast być elementem kadru dominuje. Podoba mi sie natomiast ciekawe spojrzenie modelki.
-
Wszystkie świetne no może 4 mi nie do końca pasi !! Gratuluję
Peter
-
A powiecie o czymś takim? Nie jest to trochę za ciemne?
-
A może coś takiego:
-
Nieźle to wygląda, widać ideę i dobre wykonanie.
- Panorama Wrocławia, podoba mi się, tylko jeżeli nie widać czarnej ramki na dole, to ta górna przeszkadza
- Huta, mocne klimaty i raczej "zimne ognie" ;-
- fot. 5, ładnie, jak początek filmu lub pewnej opowieści
- fotka z postu 38, "szatańskie klimaty" ;-)
Pozdrawiam
-