-
gorąca stopka w E-510
witam serdecznie jestem tu nowy i..potrzebuje porady a mianowicie chce podłączyć lampę studyjną do olympusa E-510 i do tego potrzebuję przejściówki do założenia na gorącą stopkę w tym celu, jakiej przejściówki mam szukac, czy każda się do tego nadaje i gdzie ew. kupować....dziękuję za rade..
-
Wystarczy lampa na podczerwien, jezeli ta studyjna ma fotocele, ew lampa w aparacie na manual i najmniejsza moc, ale to tez tylko przy fotoceli w tej lampie studyjnej
-
W Funsporcie zestaw nadajnik + odbiornik radiowy kosztuje 178,- zetów. I to jest chyba najniższa cena sklepowa w kraju. Nie kombinuj z kostką Hama i kablem synchronizacyjnym, lampy studyjne z reguły mają zbyt wysokie napięcie wyzwalania, jak na wytrzymałość E-510. Ewentualnie skorzystaj z rady, jaką podrzucił tymin3 (lampa wbudowana na manual i najsłabszy błysk)
Jack
-
dziękuję za podpowiedzi...zgadzam sie z przedmówcami ale mam zestaw składający sie z 2 lamp studyjnych na podczerwień i lampy zewnętrznej która błyskiem uruchamia 2 stojące lamy, chodzi mi jak podłaczyć do aparatu poprzez goraca stopkę tą lampe wywołująca błysk aby zsynchronizowac błysk z aparatem, dlatego myślałem o przejścówce i goracej stopce...