filtry do ZD 7-14mm.. ma ktos chytry plan?
..jak w temacie..czasem potrzebuje zalozyc polowke i musze zmieniac szklo co jest denerwujace i zabiera czas a chetnie bym zalozyl filterek /na dlugim koncu 14mm/.. ma ktos jakis patent?... ja urzywam systemu lee, ale podobnie jest w hitech i cokin.. zapraszam do podzielenia sie pomyslami.. ;]
Re: filtry do ZD 7-14mm.. ma ktos chytry plan?
Cytat:
Zamieszczone przez Coral
..jak w temacie..czasem potrzebuje zalozyc polowke i musze zmieniac szklo co jest denerwujace i zabiera czas a chetnie bym zalozyl filterek /na dlugim koncu 14mm/.. ma ktos jakis patent?... ja urzywam systemu lee, ale podobnie jest w hitech i cokin.. zapraszam do podzielenia sie pomyslami.. ;]
nie bardzo zrozumiałem problem ale wiem ze używasz chyba najlepszego systemu :)
Re: filtry do ZD 7-14mm.. ma ktos chytry plan?
Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Cytat:
Zamieszczone przez Coral
nie bardzo zrozumiałem problem ale wiem ze używasz chyba najlepszego systemu :)
problem w tym ze ZD 7-14mm nie na gwintu do mocowania filtrow czy czegokolwiek innego.. o ile w wypadku ogniskowej 7mm jest to zrozumiale o tyle na drugim koncu (14mm) taka mozliwos byla by wielce pozadana.. ;]