Olympus E-510 i problem z trybami S i M
Witam,
jestem świeżo upieczoną właścicielką olympusa,dopiero odkrywam jego funkcje i możliwości,ale mam duży problem z ustawieniami w trybie S i M.Otóż w tych trybach,nie wiem dlaczego ale nie mogę robić zdjęć,wychodzi tylko czarne tło i nic więcej.Kombinowałam na wiele sposobów i nie mogę dojść do rozwiązania.Chyba jest coś nie tak z ustawieniem kompensacji ekspozycji i nie mogę tego zmienić-jest ona ustawiona na -5,0 i nie wiem czy to jest jakieś ustawienie fabryczne czy może jakaś usterka aparatu.Czy ktoś może miał podobny problem?Proszę o jakieś rady,dzięki
Re: Olympus E-510 i problem z trybami S i M
Cytat:
Zamieszczone przez daria134
Witam,
jestem świeżo upieczoną właścicielką olympusa,dopiero odkrywam jego funkcje i możliwości,ale mam duży problem z ustawieniami w trybie S i M.Otóż w tych trybach,nie wiem dlaczego ale nie mogę robić zdjęć,wychodzi tylko czarne tło i nic więcej.Kombinowałam na wiele sposobów i nie mogę dojść do rozwiązania.Chyba jest coś nie tak z ustawieniem kompensacji ekspozycji i nie mogę tego zmienić-jest ona ustawiona na -5,0 i nie wiem czy to jest jakieś ustawienie fabryczne czy może jakaś usterka aparatu.Czy ktoś może miał podobny problem?Proszę o jakieś rady,dzięki
jak to nie możesz jej zmienić?
Przycisk + pokretło i co się dzieje?
Re: Olympus E-510 i problem z trybami S i M
Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
Sprobuj zmienić korekcję ekspozycji w menu aparatu.
Nie przyciskiem i kółkiem.Z tego -5 na 0.
Ale w menu można zmienic tylko o +-2EV
Cytat:
Zamieszczone przez daria134
Chyba jest coś nie tak z ustawieniem kompensacji ekspozycji i nie mogę tego zmienić-jest ona ustawiona na -5,0 i nie wiem czy to jest jakieś ustawienie fabryczne czy może jakaś usterka aparatu.
A czy z tym problemem już się uporałaś, czy wciąż masz -5?