Jaki obiektyw do profesjonalnego fotografowania wypieków? Bardzo proszę o pomoc!!
Witam serdecznie,
jestem babą i totalnym amatorem jednocześnie (o zgrozo!) dlatego bardzo Was proszę o pomoc. Poszukuję sprzętu dzięki któremu zrobię przepiękne zdjęcia moich wypieków. Chodzi mi o rozmycie tła, jasność przy nieraz ciemnym oświetleniu i nasycenie barw.
Od jakiegoś czasu problem ten spędza mi sen z powiek i trochę się już o obiektywach naczytałam. No i trafiłam na opis obiektywu Zuiko 50 mm f.2.0 macro - tyle pozytywnych opinii, słów zachwytu i tak dalej..... że postanowiłam sobie że muszę zdobyć ten obiektyw bo dla mnie będzie idealny.
Na pierwszy ruch zakupiłam sobie dziadka E1 + obiektyw kitowy. No i teraz chcę sobie dokupić do dziadka ten właśnie Zuiko 50 mm f/2.0 ed macro.... ale do tematu wtrącił się mój mąż i zaczął smęcić, że.... nie ma sensu kupować tak drogiego obiektywu bo mamy za stary aparat i że zdjęcia nie będą wychodzić ładnie bo e1 ma słabe iso i że nic tu jasność obiektywu nie pomoże i że jak za oknem jest szaro to nie ma szans na jasne zdjęcie....
Czy to jest prawda??? Bardzo proszę o pomoc i poradę!!!!