-
C-4000
Ja mam pytanie do uzytkownikow C-4000 - widzialam go dzisiaj w sklepie. Mial na sobie naklejke 10xzoom, podczas gdy w necie znalazlam info, ze ma tylko 3x zoom. Jak jest naprawde ? Druga sprawa - facet w sklepie powiedzial, ze aparat nie ma wejscia na zewnetrzna lampe blyskowa - w necie pisze ze ma. Ma czy nie ma ? Dzieki :)
-
hmm... zooma optycznego ma x3, ale jest jeszcze cyfrowy, więc w sumie może i daje 10, ale zoom cyfrowy to taka kich trochę.
A wejście na lampę ma - pzrez taki kabelek.
-
E, cyfrowy zoom mnie nie obchodzi.. A powiedzcie mi, czy mozna jakis obiektyw do tego aparatu kupic aby zwiekszyc jego zoom ? Jesli tak, to ile to by kosztowalo..
-
Taki zakup nie bardzo sie oplaca. Musialabys wydac jeszcze kwote wartosci ok polowy ceny aparatu, wiec jak widzisz nie bardzo sie to kalkuluje :roll: Jesli zalezy Ci na wiekszym zoomie to kup inny model Olympusa :roll:
pozdrawiam
-
No teoretycznie jestem gotowa kupic C-750 i duzo osob go chwali, mysle, ze bylabym z niego zadowolona, ale to co mnie narazie powstrzymuje to cena.. Bo sam aparat to jeszcze nic, do tego dochodzi karta za ok. 300 zl, byc moze ladowarka i akumulatory, jesli nie ma ich w zestawie, no i zewnetrzna lampa blyskowa, ktora kosztuje, bagatela.. 1.600 zl, czyli prawie tyle co sam aparat!!
-
Musisz odpowiedziec sobie na pytanie do czego Ci ten aparat bedzie sluzyl. Czy zamierzasz robic tylko fotki okolicznosciowe, czy moze chcesz poeksperymentowac troszke z fotkami. :roll:
-
Eksperymentowac.. to nie ma byc aparat do zwyklych rodzinnych czy wakacyjnych fot.. Chodzi mi o cos bardziej profesjonalnego, ale taniego zarazem.
-
c4000 to naprawde niezly aparat za bardzo atrakcyjna cene. Dlatego bez wahania moge go polecic. Jesli zalezy Ci nawiekszym zoomie niz trzykrotny to zdecyduj sie na inny model. Jedna rada: nie kupuj drogiego aparatu tylko dlatego, ze inni taki maja, jesli wiesz, ze nie wykorzystasz jego mozliwosci. I nie spiesz sie z zakupem. Najlepiej poczytac troszke opinii na temat wybranego modelu, to moze rozjasnic wiele watpliwosci i pozwoli Ci wybrac model, ktory bedzie sluzyl Ci dlugo i z ktorego bedziesz zadowolona.
pozdrawiam
-
Ja nie dlatego ze inni taki maja, tylko dlatego, ze inni go polecaja, przeczytalam mase recenzji roznych aparatow, wypowiedzi posiadaczy i wychodzi na to, ze z tych tanszych aparatow to C-750 wypada najlepiej. Tylko ze akcesoria sa drogie.. A co do pospiechu.. No coz, wlasnie sprzedalam swoj inny aparat i jestem kompletnie bez sprzetu.. A lubie zdjecia robic i nie wiem jak dlugo wytrzymam :P Ale z miesiac moze poczekam, moze pojawi sie cos innego, lepszego, a moze C-750 bedzie na jakiejs promocji.. Zobaczymy :)
-
jeszcze niedawno mialem podobny dylemat . . . ale potem stwierdzilem ze zdjecia z zoomem wiekszym niz x3 beda stanowcic znikomy odsetek tych ktore wykonam dlatego kupilem c-4000, wez po duwage ze za cene 750 kupisz c-4000 z pozadna torba, 2 zestawami akumulatorow, dwoma kartami 128, tulejaka i sredniej jakosci filtem UV i polarem.
Dodatkowo c4000 ma lepsze makro a przecietny uzytkownik pewnie czesciej bedzie kozystac z dobrego makro niz z zooma x10 (do tego tak naprawde trzeba miec statyw) . . . reasymujac jezeli zalezy Tobie na 10x zoom to 750 jezeli nie to pod kazdym innym wzgledem 4000 bedze lepszym wyborem.
pozdrawiam i zycze udanych zakupow ;)