-
Zdjęcia pudlox-a
Witajcie, cześć i czołem ;)
Tutaj mam zamiar zamieszczać moje pstryki. Większość zdjęć będzie wykonane Olympusem OM-D EM-1 + M. Zuiko 12-40 2,8. Proszę o komentarze i konstruktywne opinie :)
-Olimpiada zespołów kameralnych:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Teraz widzę, ze w 7 zapomniałem podciągnąć Tint i zdjęcie wpada w zielony zafarb..
Zdjęć z tej imprezy będzie jeszcze kilka, tylko muszę uporać się z ich obróbką.
Pozdro ;)
-
-
Proszę o trochę krytyki :)
-
duży chaos na zdjęciach. staraj się ładnie kadrować i przemyśl co dokładnie chcesz pokazać. 5 nawet fajna 10 ciaśniej bym zrobił a na pewno te przeszkadzajki po bokach bym usunął. w 9 szkoda że całego chłopaka nie pokazałeś.6 nawet nawet ale fortepian pocięty. pozdr
-
Dziękuję ;) ... 10 mogę zrobić ciaśniej tylko przez zmianę proporcji - warto, bo sam chciałem trzymać się formatu 2x3? .. Ogólnie to podczas robienia zdjęcia mocno myślę nad kadrem, jednak po powrocie do domu i przejrzeniu zdjęć widzę, że nie do końca mi to wyszło. Myślicie, że to przyjdzie z doświadczeniem (teraz w głowie więcej teorii, niż praktyki)?
-
nie ma nic lepszego niż praktyka. wiem że ciężko by było coś wymyślić bo widzę wszędzie reklamy, plakaty itp ale można pokombinować coś. chciałem w exif zerknąć i nie ma. staraj się zachować dane zdjęcia będzie można coś podpowiedzieć więcej :)
aha i możesz trochę większe foto wrzucać bo 600x400 to małe
-
Jakie konkretnie parametry Ciebie interesują? .. Być może serwer usuwa dane exif, bo sam nic (przynajmniej umyślnie) nie usuwałem. Na wszystkich zdjęciach jest f/2,8 i ISO1600, a czasy wahają się od 1/50-1/200. Ogniskowe to: 1. 40mm 2. 26mm 3. 12mm 4. 40mm 5. 32mm 6. 28mm 7. 12mm 8. 13mm 9. 40mm 10. 27mm
-
pewnie w programie masz ucinanie exif-ów bo serwer raczej zachowuje. co do zdjęć to moim zdaniem można popracować nad ładniejszym rozmyciem tła (drugiego planu ).
-
To jedyną możliwością jest chyba zwiększenie ogniskowej, a takiego obiektywu jeszcze nie mam. Przesłony już bardziej nie otworzę, a podejść bliżej czasem też już jest trudno.. Exify ucina serwer, w plikach na komputerze są :) .. Przy następnych zdjęciach będę dopisywał ręcznie. Czy czas, przesłona, ISO i ogniskowa wystarczy?
-
11. 1/160 f/2.8 ISO1600 14mm