CZy kupować jeszcze duże 4/3
Nie jestem pewien, czy takie pytanie powinienem umieścić w tym akurat wątku, ale w zasadzie do żadnego z wątków w tym dziale mi ono jakoś nie pasuje, może tutaj najmniej ;-) A konkretnie i trochę archaicznie, czy korpusy z dużego systemu są jeszcze dostępne w OJ, np. jakieś zapasy magazynowe itp.?
Odp: [UWAGA - WAŻNE] Zmiana sposobu dokonywania zakupów OJ
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
Nie jestem pewien, czy takie pytanie powinienem umieścić w tym akurat wątku, ale w zasadzie do żadnego z wątków w tym dziale mi ono jakoś nie pasuje, może tutaj najmniej ;-) A konkretnie i trochę archaicznie, czy korpusy z dużego systemu są jeszcze dostępne w OJ, np. jakieś zapasy magazynowe itp.?
Jeżeli ich nie ma na shop.olympus.pl to nie. Pytaj w sklepach, jeszcze chyba mają jakieś zapasy.
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
czasem można też znaleźć w zakładce giełda ;) a tak poważnie to tak jak mówi luc4s choć wątpię bo w oficjalnym cenniku choć istnieją obiektywy do lustrzanek cyfrowych, cyfrowe lustrzanki - akcesoria i inne rzeczy do, to jednak same lustrzanki nie istnieją, nie ma żadnej ceny :(
luc4s i ziemia01 dzięki za odpowiedź. Trochę po cichu liczyłem, że brak luster w spisie może wiązać się z tym, że nie są one aż tak chodliwe i stąd zalegają gdzieś na półkach magazynowych. Ale, tak jak piszecie, rzeczywistość może być inna. W sklepach stacjonarnych raczej słabo, w necie zaś namierzyłem tylko E-450. Porozglądam się jeszcze...
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
luc4s i ziemia01 dzięki za odpowiedź. Trochę po cichu liczyłem, że brak luster w spisie może wiązać się z tym, że nie są one aż tak chodliwe i stąd zalegają gdzieś na półkach magazynowych. Ale, tak jak piszecie, rzeczywistość może być inna. W sklepach stacjonarnych raczej słabo, w necie zaś namierzyłem tylko E-450. Porozglądam się jeszcze...
Obawiam się że możesz mieć kłopot ze znalezieniem czegokolwiek. E-5 miał premierę w 2010 i chyba nic nowszego się już nie pokazało, bardziej amatorskie konstrukcje to 2009 rok. To już dość dawno, a od tego mniej więcej czasu Olympus zaczął przejście na m43. Może w używanych coś trafisz...
zigger - jesteś pewny, że chcesz brnąć w E-system? Nawet taniutki E-PM2 mocno dystansuje obrazkiem wszystko co tam było, łącznie z E-5.
E5 jest w sklepach tu do kupienia,ale krzycza prawie 1500€
w sklepie foto w Arkadach Wrocławskich widziałem niedawno E-400 z 14-42 i 40-150 za 2 tys. zł :)
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
w sklepie foto w Arkadach Wrocławskich widziałem niedawno E-400 z 14-42 i 40-150 za 2 tys. zł :)
To antykwariat czy Desa? :mrgreen:
To nie prosciej i zdecydowanie lepiej kupic M1 ?
pozdro