8 załącznik(ów)
Czy ktoś jeszcze nie był w Chorwacji?
Witajcie. W tym roku wybraliśmy się całą rodziną do wydeptanej przez rodaków Chorwacji - jednego z najpopularniejszych kierunków polskich wojaży. Podchodziłem do wyjazdu sceptycznie - bo wszyscy tam jeżdżą, bo mało egzotycznie, bo przygód nie znajdziemy.. Przygody znalażły nas same, podobnie jak piękne widoki, stosunkowo przyjaźni ludzie - generalnie wszystkie moje "nie" zmieniły się szybko na "tak". Nie będzie to "fotorelacja" jaką już miałem okazję tutaj zamieścić w przypadku Sri Lanki, czy Gruzji. Powód jest prosty - wielu z Was już poznało piękno tego kraju a w dodatku Tymczasowy_ dokładnie opisał swoją wycieczkę i tym samym miejsca odwiedzone także przeze mnie - a ja nie lubię na siłę powielać, zamieszczę więc same zdjęcia ograniczając się do podpisów. Zapraszam.
Odp: Czy ktoś jeszcze nie był w Chorwacji?
Niestety mi się jeszcze nie udało odwiedzić tego pięknego kraju.
Jaki najlepszy miesiąc na Chorwacje? Bo ja myślalem o wrzesniu, w tym roku niestety sie nie udalo.
9 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
edisk
Jaki najlepszy miesiąc na Chorwacje? Bo ja myślalem o wrzesniu, w tym roku niestety sie nie udalo.
My zdecydowaliśmy się we wrześniu. Pogoda była dość dobra (większość dni słonecznych lub ciepłych z zachmurzeniami), dwa deszczowe, ale podobno w tym roku ogólnie była kiepska pogoda w Chorwacji (sami Chorwaci byli mocno zdziwieni i zasmuceni). W lipcu i sierpniu jest podobno bardzo gorąco, ale są też plusy - chociażby dzień dłuższy, mniej deszczowych dni.
Cytat:
Zamieszczone przez
edisk
We wrześniu jest różnie z pogodą. Ogólnie jest ciepło, ale lubi już pokropić i dmuchnąć silniej z nad Adriatyku. MZ najlepszym okresem na wakacje jest koniec czerwca. Jest jeszcze "w miarę pusto", a pogoda znacznie lepsza. Czasem bywa już naprawdę gorąco ;)
Fajne zdjęcia. Miłe dla oka. Ja jeszcze nie byłem w Chorwacji.
A z tego co widzę to ładne miejsce. Uliczki z pierwszej wrzutki mi się podobają.
Ponoc tam rzadzi Lipa i Kuna?
Cytat:
Zamieszczone przez
kon
Ponoc tam rzadzi Lipa i Kuna?
Nawet na pewno :)
Rządzi też Ożujsko i Karlovacko :grin:
Fajne zdjecia.
Ja nie byłem, ale po zdjęciach chętnie się wybiorę :)