Odp: Nowy OlyRulez "Panoramowanie"
Dobre wyzwanie. Jedynie co mogę to na rowerzystów polować, tudzież biegaczy. Nie za banalne to będzie? Na karuzelę łańcuchową za cholerę nie wsiądę :)
Mnie zastanawia Maćku jak zrobiłeś to panoramowanie. Stałeś w środku karuzeli?
---------- Post dodany o 00:03 ---------- Poprzedni post był o 00:02 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
Dobre wyzwanie. Jedynie co mogę to na rowerzystów polować, tudzież biegaczy. Nie za banalne to będzie? Na karuzelę łańcuchową za cholerę nie wsiądę :)
Interpretacja należy do autora zdjęcia. Wykluczenia za niezmieszczenie się w temacie nie stosuje. Ale jak się da coś niepasującego, to ocena przyjdzie przy głosowaniu od klubowiczów.
Temat panoramowania może wydawać się banalny, ale tu można wykazać się oryginalnym tematem panoramowania, albo nietypowym podejściem.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Temat panoramowania może wydawać się banalny, ale tu można wykazać się oryginalnym tematem panoramowania, albo nietypowym podejściem.
Odnosnie twojego poprzedniego pytania, tak stalem w srodku na jednym probowalem tez siedziec obok. Zdjecie ktorym sie pochwalilem pochodzi z siedzenia obok.
Cytat:
Zamieszczone przez
macieknr1
...Zdjecie ktorym sie pochwalilem pochodzi z siedzenia obok.
Jeśli dobrze zrozumiałem kręciłeś się też na karuzeli ?, tylko czy to jest panoramowanie...?
Hades! Pamiętasz co pisałem?
Cytat:
Zamieszczone przez
macieknr1
Zdjecie ktorym sie pochwalilem pochodzi z siedzenia obok.
W Digital Foto Video można przeczytać:
Cytat:
Technika panoramowania polega na tym, że podczas wykonywania zdjęcia (w czasie, gdy podniesiona jest migawka) obiektyw przesuwa się z prędkością adekwatną do prędkości poruszania się fotografowanego obiektu.
Siedząc obok, Maciek nie musiał przesuwać obiektywu bo poruszał się tak samo jak dziewczyna.