1 załącznik(ów)
Zegary kościelne, ratuszowe i nie tylko (wątek otwarty)
Zainspirowany wątkiem ravboga Maszkarony-rzygacze-gargulce pomyślałem o podobnym, ale dotyczącym zegarów, które znajdują się na wieżach kościelnych, ratuszowych i innych miejscach. Niektóre z nich mają ciekawą konstrukcję albo interesujące cyferblaty. Bywają niestety często zaniedbane i nieodrestaurowane, ale niektóre błyszczą się.
Podobnie jak ravbog:
Cytat:
Ponieważ lubię wypatrywać i fotografować takie elementy architektoniczne zakładam ten wątek mając nadzieję, że inni forumowicze będą go odwiedzać oraz zasilać własnymi zdjęciami.
:)
Z niedawnych wycieczek znalazłem to:
1. Kościół Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny, Kraków (będę jeszcze próbował lepsze ujęcie znaleźć)
Załącznik 128296
1 załącznik(ów)
Odp: Zegary kościelne, ratuszowe i nie tylko (wątek otwarty)
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
Zainspirowany wątkiem ravboga
Maszkarony-rzygacze-gargulce pomyślałem o podobnym, ale dotyczącym zegarów, które znajdują się na wieżach kościelnych, ratuszowych i innych miejscach. Niektóre z nich mają ciekawą konstrukcję albo interesujące cyferblaty. Bywają niestety często zaniedbane i nieodrestaurowane, ale niektóre błyszczą się.
Podobnie jak ravbog: :)
Z niedawnych wycieczek znalazłem to:
1. Kościół Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny, Kraków (będę jeszcze próbował lepsze ujęcie znaleźć)
Aleś go wygiął!
Trochę wyprościć, przeca to jedną ręką można zrobić ino mig-29 :-D
Załącznik 128318
Saboor eh w OV to tylko pion albo poziom potrafie zmienic (w tym przypadku o pion sie postaralem). Takiego naprostowania jak zrobiles niestety nie umiem :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
Saboor eh w OV to tylko pion albo poziom potrafie zmienic (w tym przypadku o pion sie postaralem). Takiego naprostowania jak zrobiles niestety nie umiem :(
A gimpa albo PSa masz?
---
edit:
Wywal OV bo to cienizna i ze sprzętu żre. To jest fajny zestaw za free:
RawTherapy wołarka do Rawów
Gimp do obróbki fotek z całą masą wtyczek.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
A gimpa albo PSa masz?
---
edit:
Wywal OV bo to cienizna i ze sprzętu żre. To jest fajny zestaw za free:
RawTherapy wołarka do Rawów
Gimp do obróbki fotek z całą masą wtyczek.
Gimpa kiedyś miałem, ale okazał się zbyt skomplikowany jak na moje amatorskie wymagania. Wiem, że przy nauczeniu się obsługi jest w stanie konkurować z PS, którego nota bene też nie mam.
RawTherapy mam zainstalowane, ale ponieważ OV się domyślnie otwiera jak kartę wkładam, to w nim wywołanie robię.
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
Gimpa kiedyś miałem, ale okazał się zbyt skomplikowany jak na moje amatorskie wymagania. Wiem, że przy nauczeniu się obsługi jest w stanie konkurować z PS, którego nota bene też nie mam.
RawTherapy mam zainstalowane, ale ponieważ OV się domyślnie otwiera jak kartę wkładam, to w nim wywołanie robię.
Ockey jeżeli chodzi o Gimpa to Masz na forum sporo speców: Bodzip, helmuth i reszta. Wytłumaczą i pomogą we wszystkim czego nie wiesz.
Zmiana z OV na RT da duużo dobrego fotkom.
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
... ponieważ OV się domyślnie otwiera jak kartę wkładam, to w nim wywołanie robię.
Też (przeważnie) wywołuję w OV. W zasadzie koryguję jedynie ekspozycję, reszta w Gimpie.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Też (przeważnie) wywołuję w OV. W zasadzie koryguję jedynie ekspozycję, reszta w Gimpie.
Jest helmuth - jest Gimpreza! :-D
Pomóż koledze ogarnąć prostowanie w Gimpie.
1 załącznik(ów)
Saboor i Helmuth. Bardzo dziękuję za porady. Okazało się to proste (wynik po kilku minutach walki z Gimpem, choć pewnie jeszcze lepiej można to było zrobić):
1A. Załącznik 128415