Old Trafford - Teatr Marzeń moim okiem
Z okazji urodzin dostałem od mojej ukochanej prezent w postaci wycieczki na stadion najbardziej utytułowanego klubu w Anglii - Manchesteru United, którego jestem fanem od 20 lat :)
Z różnych względów nie udało się zaliczyć meczu na tym obiekcie (co jeszcze przede mną), więc w programie wycieczki było "tylko" zwiedzanie stadionu i klubowego muzeum.
Wycieczkę rozpocząłem od zwiedzania okolic stadionu, wokół którego znajdują się pomniki najbardziej zasłużonych dla klubu postaci, a także tablica i zegar upamiętniające katastrofę lotniczą z 1958 roku, w której zginęła większość zawodników, trenerów i działaczy klubu.
Sam stadion, który mieści 75 tys. kibiców, mimo, że pusty robi ogromne wrażenie. Każdy element dopracowany jest do perfekcji.
W jednej części murawy znajdowały się lampy imitujące światło słoneczne, a w innej działały spryskiwacze.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Na pierwszy raz to tyle. Czekam na pytanie, opinie i oceny zdjęć oraz samego wątku.
Odp: Old Trafford - Teatr Marzeń moim okiem
Gdy byłeś na stadionie, był oprócz ciebie jeszcze ktoś? Jacyś inni zwiedzający ? Pusty ten stadion.
MU to mój ulubiony zagraniczny klub, dlatego zazdroszczę możliwości zwiedzenia stadionu.
Kolega dostał w prezencie zwiedzanie prywatne :)
Zwiedzałem Camp Nou w roku 2008 (chyba, na meczu byłem chwilę póżniej - 2011 -ale za to od razu na meczu z Realem Madryt. Nie do zapomnienia do końca życia.
Życzę Ci, byś jak najszybciej miał taką okazję.
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Gdy byłeś na stadionie, był oprócz ciebie jeszcze ktoś? Jacyś inni zwiedzający ? Pusty ten stadion.
Pusty, pusty......Oprócz mnie było może 15 os. W takich grupach się zwiedza.
Poniżej kolejne zdjęcia z wycieczki. tym razem oprócz zdjęć ze stadionu, zamieszczam także zdjęcia z klubowego muzeum.
Zapraszam do oglądania, oceniania i komentowania
11.
12.
13.
14.
16.
17.
18.
19.
20.
C.D.N.
Wspaniała eskapada na stadion legendę.:grin:
Fajne zdjęcia, szkoda tylko, że MU w tym sezonie znowu zbierze oklep -pewnie od bandy portugalskiego kozo..bcy i szejków z niebieskiej części Manchesteru (zresztą przyznam że z nimi nieco sympatyzuję - Toure Yaya es Catala).
Liver bez Suareza raczej wypadnie z czwórki, za to Papio Śpiwór od Armatek zbroi się jak nigdy.
Zapinamy pasy i startujemy :)
Nie jestem miłośnikiem pustych stadionów ale zdjęcia mi się podobają, zwłaszcza obróbka. Używasz jakiegoś presetu czy sam je tak dopieszczasz? Najbardziej podoba mi się zegar (4) i krzesełka (11). Pozdrawiam miłośników dobrego futbolu :-)
Dobrze,ze prezentem sie podzieliles.