OMD EM 5 problemy z pomiarem swiatla ? Otwarciem przyslony?.
Jak w temacie Myslalem ze mam uszodzona ( nie otwierajaca sie migawke) ale po analizie widze ze co ktores zdjecie wychodzi totalnie niedoswietlone (w pelnym info histiogram kreseczki po lewej a " zdjecie" miga na niebiesko )
Pracuje glownie na priorytecie przysklony . Czasem jest to przy migajacym za krotkim czasie ale ..inne zdjecie z tymi samymi parametrami jest dobre ( przyslona sie nie otwiera???) wdzieczny za pomoc z pozdrowieniem Z
Odp: OMD EM 5 problemy z pomiarem swiatla ? Otwarciem przyslony?.
Nie pomogę w tej kwestii, jedyne co mogę poradzić to zresetować ustawienia. Zastanawia mnie tak dużo usterek w bezlustrach Olympusa, a to odpadająca muszla oczna, czy pokrętła, ze o innych nie wspomnę. W Panasonicach bardzo rzadko słyszy się o wadach, usterkach.
Dziekuje Sa rozne teorie spiskowe;) m.inymi za wolna karta ( a jest szybka) Reset nie pomaga Chyba pojedzie do serwisu:(
Pozdrawiam
Przynajmniej serwis jest zazwyczaj chwalony i to jakiś plus, nawet duży:), choć lepiej aby się bez niego obywało.
Jeśli dzieje się tak po uruchomieniu aparatu bądź wybudzeniu, że pierwsze bądź dwa pierwsze zdjęcia są niedoswietlone, a problem narasta przy najkrótszych czasach migawki (losowość w ekspozycji kolejnych zdjeć) to pada migawka. Ja miałem taki problem, wysłałem do serwisu z opisem i zdjęciami. Aparat wrócił cały i zdrów z nową migawką.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kecage
Dziekuje Sa rozne teorie spiskowe;) m.inymi za wolna karta ( a jest szybka) Reset nie pomaga Chyba pojedzie do serwisu:(
Pozdrawiam
Ślij nie obawiaj się, to nie jest polski żółty serwis. Wróci sprawny...
Wiec jedzie;) dzam znac co i jak;) pozdrawiam