Nowy OM-D EM5 "Puste" zdjecia ? Awaria migawki
Prosze o pomoc ..Kochani co ktores zdjecie jest rejestrowane, slychac dzwiek migawki i jest absolutnie czarne. Nastepne zdjecie , ten sam kadr i parametry jest dobre. Nie mam pojecia czy jest jakies ustawienie ktore moze tak pracowac?? Czy niestety awaria migawki ( brak otwarcie przyslony?) Aparat kupiony miesiac temu..
Bede wdzieczny za pomoc pozdr:)
Odp: Nowy OM-D EM5 "Puste" zdjecia ? Awaria migawki
Sprawdź czy nie masz włączonego bracketingu ekspozycji. Tak mi pasuje, że może to być to. O ile mnie pamięć nie myli, to drugie menu.
zresetuj aparat i się wsio wyjaśni
Sprawdze dzieki
---------- Post dodany o 15:04 ---------- Poprzedni post był o 15:04 ----------
Niestety resetowalem i nie pomoglo:( Dzieki
Mój EM-5 również czasem robi całkiem czarne zdjęcie, co trudno wytłumaczyć złymi ustawieniami. Wygląda to na jakąś chwilową blokadę.
Tutaj opisałem swój przypadek który wygląda bardzo podobnie do waszego https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=91889
No i aparat w serwisie ...zaginal Brak info o rejestracji w serwisie reakcji na maile...zawsze tak jest . Przeszedlem z Canona i dopiero sie ucze;)))
Dryndnij na infolinię, powinni Ci powiedzieć, co i jak.
No nie, już drugi raz mi padła migawka w EM5... i to pierwszego dnia w podróży, na szczęście doszedłem, że im dłuższy czas tym zdjęcia wychodzą lepiej i coś tam porobiłem, bo wszystkie krótsze niż 1/500 były praktycznie czarne.