Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO
Odp: Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO
Tak Tak.
Zaraz się zacznie płacz dlaczego tak drogo. :wink:
Stałki się pewnie nie doczekam. Mam tylko nadzieję, że będzie można na to założyć polara
Cytat:
Zamieszczone przez
erol
Stałki się pewnie nie doczekam. Mam tylko nadzieję, że będzie można na to założyć polara
Patrząc na inne 7-14 (panasa do m4/3 i olka do 4/3) obawiam się, że będzie problem.
Mam dwie nadzieje: 1) bedzie lepszy optycznie od panasonikowego Lumixa, 2) będzie lepiej zachowywał się od dużego 7-14.
Mnie wystarczy żby zachowywał się nie gorzej niż duże 7-14.
ps.
za rok trzeba będzie pomyśleć o poście [sprzedam] mZD 9-18mm :D
Chyba pora zacząć regularne odkładanie, aby potem mniej bolało :) Obiektyw fajny - mam nadzieję, że finalnie będzie mniejszy od 12-40, bardziej kompaktowy. Jako posiadacz 12-40 w 100% zadowoliłbym się obiektywem stało ogniskowym 7, bo tak naprawdę o największy kąt widzenia tu chodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Chyba pora zacząć regularne odkładanie, aby potem mniej bolało :) Obiektyw fajny - mam nadzieję, że finalnie będzie mniejszy od 12-40, bardziej kompaktowy. Jako posiadacz 12-40 w 100% zadowoliłbym się obiektywem stało ogniskowym 7, bo tak naprawdę o największy kąt widzenia tu chodzi.
Tak na oko jest nawet trochę dłuższy niż 12-40. Teraz pytanie, czy ma wewnętrzne zoomowanie, czy jest pompką.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Mnie wystarczy żby zachowywał się nie gorzej niż duże 7-14.
ps.
za rok trzeba będzie pomyśleć o poście [sprzedam] mZD 9-18mm :D
po co masz pisać posta? Napiszesz do mnie PM-kę i sprawa załatwiona :)
Cytat:
Zamieszczone przez
erol
pewnie będzie analogicznie jak przy 7-14 panasa czy zuiko.
A polar przy takim UWA to już nie takie dobre rozwiązanie moim zdaniem. Pół nieba ciemne pół jasne.