Byłem "tam" i widziałem "to"
Witam Kolegów i Koleżanki,
Kiedy oglądam zdjęcia, nawet te z wątku "początkujących", to uderza mnie ich dopracowanie. Czy naprawdę wszyscy spędzacie godziny przed kompem, cyzelując kolory, odcienie i jasności? Ponieważ na raz nie rozwiążę wszystkich usterek, to chciałbym określić czy skupiać sie bardziej na samych zdjęciach, czy raczej na ich obróbce. ... no i jeszcze co z tym Enterem?
1* Uliczka do portu
Odp: Byłem "tam" i widziałem "to"
Czemu wstawiasz,ze jak sie chce fotke zobaczyc to do galerii przenosi.Pozniej bedziesz krzyczec,ze taka ogladalnosc a zadnych komentow(juz byli tacy co tak kombinowali)
Zdjecie dobrze zrobic na kompie i przygotowac na forum to kwestia kilku sek lub minut dla calkiem poczatkujacego.Tak,ze to nie godziny spedzane przed monitorem.
Dla mnie zbyt rozjasniona ta fota i zgubila klimat przez to.
Dzięki Mirek54 za poradę. Tak wstawiłem jak mi się wydawało najprościej. Kolejne będę załączał z Flicr-a. Na początek wszystko trzeba przetestować.
A po poprawieniu chyba faktycznie wygląda trochę lepiej: http://www.flickr.com/photos/marek_s...57633635404172
Witaj na forum :-)
Ładne zdjęcie, ale lepiej się ogląda i komentuje, kiedy fotki są widoczne w postach. Tu znajdziesz opis sposobów ich wstawiania:
https://forum.olympusclub.pl/faq.php...aq#faq_zdjecia
Pozdrawiam!
Do trzech razy sztuka. Pierwszy raz link do galerii, drugi raz link z internetu i po poradzie empeel-a, może w końcu trafię :)
2* [media]http://www.flickr.com/photos/marek_s...57633635404172[ /media]
[media][/media]
Jakoś dalej nic nie wychodzi. Może dlatego, że ja mam inne ikony niż te pokazane w instrukcji.
Między ikonami są wklejone linki, ale jakoś ich nie widać :(
1 załącznik(ów)
Załącznik 111132
Może to takie małe, bo ja jeszcze przed załadowaniem na forum zmniejszam zdjęcia do 900 px na dłuższym boku.
Ale tak czy tak, trzeba na to klikać.
Cytat:
Zamieszczone przez
mareksopl
Do trzech razy sztuka. Pierwszy raz link do galerii, drugi raz link z internetu i po poradzie empeel-a, może w końcu trafię :)
A Ty pewnie chciałbyś tak?
---------- Post dodany o 16:57 ---------- Poprzedni post był o 16:55 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
mareksopl
Może to takie małe ...
Bardzo dobrze :grin:
1 załącznik(ów)
Zgadłeś helmuth, właśnie tak bym chciał, ale nadal nie wiem jak to zrobić ;)
Załącznik 111225
Nawet znalazłem fragment kodu html, który odpowiada za mije problemy (class="previewthumb") ale nadal nie wiem jak to obejść :(
Cytat:
Zamieszczone przez
mareksopl
właśnie tak bym chciał, ale nadal nie wiem jak to zrobić ;)
A nie masz takiego czegos jak wstawiasz zalacznik(klikasz juz w poscie w obrazek ten co wstawiasz) aby kliknac w to??Załącznik 111227Bedziesz wtedy miec duzy plik jak klikniesz w np:large.Ja pominelem i mam male zalaczniki
Teraz wstawie jeszcze raz i uzyje tego largeZałącznik 111228